googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

ΞΕΝΟΙ ΣΕ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ......

 



Ο χρήστης Κώστας Κάπος είναι με τους Alekos Markellos και Nick D. Dendris.

Σύντροφοι του ΚΚΕ, επειδή επί 16 χρόνια ανεβοκατέβαινα στον Ιερό Βράχο για να φροντίσω τον προηγούμενο φωτισμό, που σχεδίασα, επέβλεψα, ρύθμισα και που αφέθηκε να ρημάξει από τους αδιάφορους "συντηρητές" του Δημοσίου και επειδή γνωρίζω τα συναισθήματα που έχει ένας Έλληνας ανεβαίνοντας σε αυτό τον Παγκόσμια Ιερό Τόπο, αφήστε με σας παρακαλώ να σας πω 2 πραγματάκια, ξεκινώντας από μια μικρή ιστορία.
Πριν 3 χρόνια ήταν η τελευταία μου επέμβαση στον Παρθενώνα (όταν τον φωτίσαμε με μπλε χρώμα για την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, της UNESCO), και πήρα μαζί μου τους φίλους μου Αλέκο Μάρκελλο (που είχε έρθει από Αυστραλία) και Νίκο Δενδρή για να πάρουν φωτογραφίες και να δουν από κοντά τον Παρθενώνα τη νύχτα.
Ο Νικόλας έτρεμε τόσο πολύ από τη συγκίνηση που έριξε κάτω τη μηχανή του και έπαθε €800 ζημιά και μου έλεγε "μην ανησυχείς, είμαι χαρούμενος που το έζησα αυτό", ενώ ο Αλέκος έβαλε τα κλάματα βλέποντας από τόσο κοντά τον Παρθενώνα (κι εμένα να ανεβοκατεβαίνω σαν γέρικο κατσίκι, ρυθμίζοντας τους προβολείς).
Αυτό είναι το ΔΕΟΣ που σου προκαλεί το αιώνιο ΣΥΜΒΟΛΟ της Ιστορίας μας, του αρχαίου Πνεύματος και της Δημοκρατίας, συντρόφια μου καλά!
Εσείς, ποια ακριβώς σχέση έχετε με αυτή τη Δημοκρατία και χρησιμοποιείτε τον Ιερό αυτό τόπο για να κρεμάτε τα πανό σας και να μας κάνετε όλους ρεζίλι στα μάτια της Ανθρωπότητας, που μας θεωρεί Φύλακες αυτού του χώρου; (γιατί ΔΕΝ είμαστε ιδιοκτήτες, ο χώρος αυτός ανήκει σε όλη την Οικουμένη).
Ο δικός σας κόσμος είναι ένας διεθνιστικός αχταρμάς, με διαρκές Ταξικό μίσος, με απολυταρχισμό, με εξουδετέρωση όποιων δεν έχει τις απόψεις σας, με ιδεοληψία και ξύλινη γλώσσα. Ό,τι δηλαδή ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ τελικά την Αθηναϊκή Δημοκρατία, όχι ό,τι την έχτισε.
Μήπως ο λόγος είναι το ότι είναι ψηλά και διαβάζονται από μακριά τα συνθήματα που γράφετε; Υπάρχει μια παροιμία γι' αυτό, που προτρέπει την αφόδευση σε ψηλά μέρη και την ταυτόχρονη απόλαυση της θέας, την ξέρετε, πιστεύω.
Εν κατακλείδι, σύντροφοι, μην μαγαρίζετε ό,τι δεν μπορείτε να καταλάβετε....
(Θα ήθελα να ξέρω ΤΙ έπραξαν οι Αρχαιοφύλακες στην προκειμένη περίπτωση; Θα διενεργηθεί κάποια ΕΔΕ από το Υπ.Πο.Α. για να τεθούν σε αργία για παράβαση καθήκοντος, ή όλα καλά;)

Δεν υπάρχουν σχόλια: