googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

FSRU: Στις 3 Μαίου τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη

 


Την προσεχή Τρίτη, 3 Μαίου θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης), παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας.

Πρόκειται για ένα έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό, το οποίο ξεκινάει σε μία χρονική συγκυρία, όπου η απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη και αναγκαία για την Ευρώπη.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η συγκεκριμένη ενεργειακή υποδομή χαρακτηρίζεται ως στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια και τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου για την ευρύτερη περιοχή.

Το FSRU της Gastrade έρχεται να παρέχει νέο διάδρομο μεταφοράς φυσικού αερίου προς Ελλάδα και Βουλγαρία σε πρώτη φάση και στη συνέχεια και σε Ρουμανία και Β. Μακεδονία συμβάλλοντας στην απεξάρτηση από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.ptisidiastima.com/fsru-on-may-3-the-opening-of-the-new-liquefied-natural-gas-terminal-in-alexandroupolis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: