googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

ΕΝΑ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ "ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ"

 


Από το 2013, επί Υπουργίας Γιάννη Μανιάτη, είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός, οι διαδικασίες εγκρίσεων και η ένταξη του πλωτού σταθμού LNG της Αλεξανδρούπολης (FSRU-Floating Storage and Regasification Unit) στο σύστημα παροχής αερίου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις όμορες χώρες. Το έργο θα ήταν έτοιμο μέχρι το τέλος του 2016 και θα αποτελούσε έργο εξαιρετικής ενεργειακής και γεωπολιτικής σημασίας για την Πατρίδα μας.

Το Τσίρκο που παρεμβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 (με την προκήρυξη εκλογών λόγω μη εκλογής ΠτΔ) ακύρωσε τους σχεδιασμούς, μια και ήταν βέβαιοι ότι το Ξανθό Γένος θα φρόντιζε για κάθε μας ενεργειακή ανάγκη.

Αύριο εγκαινιάζεται η εκκίνηση του έργου του FSRU από 4 πρωθυπουργούς, ενός έργου που αρχίζει να αλλάζει το χάρτη της περιοχής. Συγχαρητήρια, τόσο στον Γιάννη Μανιάτη, όσο και σε όσους πίστεψαν στο έργο αυτό και τώρα το υλοποιούν.

ΥΓ. Μαθαίνω ότι και η Motor Oil έχει βάλει στα σκαριά ένα παρόμοιο έργο στα διυλιστήρια των Αγ. Θεοδώρων Κορίνθου. Άντε και εις ανώτερα!! Δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι όταν γίνονται τεχνολογικές επενδύσεις στην Πατρίδα μας, από αυτές που τόσα χρόνια πολεμούσαν οι ιδεοληπτικοί "οικΩλόγοι" και που θα δώσουν τόσες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στον κόσμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: