googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Κοστολόγηση Κομισιόν στο πρόγραμμα της ΝΔ - Σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου τα 9,1 δισ. που προβλέπει η ατζέντα Μητσοτάκη


Με απόλυτη σαφήνεια και ακρίβεια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ, Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντά στο κορυφαίο ερώτημα της προεκλογικής περιόδου: «Κατά πόσον είναι κοστολογημένα τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων;».
Ο κ. Σκυλακάκης υπογραμμίζει μέσω της «Α» ότι «το πρόγραμμα σταθερότητας που περιλαμβάνει όλα μας τα μέτρα, είτε αναλυτικά είτε ως διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος, έχει περάσει από το δημοσιονομικό συμβούλιο και έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κοστίζει στην τετραετία 9,1 δισ. ευρώ».
Όλα αυτά, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο προφορικά αναφέρει την κοστολόγηση των υποσχέσεών του, ενώ την πόρτα του Γενικού Λογιστηρίου δεν προβλέπεται να την περάσει! Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας μόλις προχθές δήλωσε: «Να πάμε μαζί τα προγράμματά μας για κοστολόγηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, σε όποιον ανεξάρτητο φορέα θέλει, και την άλλη μέρα να μην το βάλει στα πόδια, να έρθει να συζητήσουμε δημόσια και ανοιχτά σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση για τα προγράμματά μας!».
Και ενώ λέει αυτά ο αξιότιμος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτησή μας στον κ. Σκυλακάκη, «αν το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι σε απόλυτη συμφωνία με τους στόχους που έχουν τεθεί στο Πρόγραμμα Σταθερότητας», απάντησε ότι «αυτός ο στόχος επετεύχθη, αφού η κυβέρνηση της ΝΔ ήξερε πού πήγαινε και τι έκανε».
Να τονισθεί ότι έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει «την ισχυρή και σταθερή αναπτυξιακή τροχιά, στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, προβλέποντας ότι η Ελλάδα θα επιτύχει την περίοδο 2023-2024 ρυθμό ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όπως συνέβη και το 2022».

Διαβάστε περισσότερα: https://www.parapolitika.gr/politiki/article/1279967/kostologisi-komision-nd-apoluti-sumfoni-stohous-mesoprothesmou-t91-dis-euro-provlepei-atzeda-mitsotaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια: