googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Οι σχέσεις της NIKHΣ με το Άγιο Όρος: Υποψήφιος στις εκλογές ο αδερφός ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου - Ο ρόλος της Μόσχας

 

Κοινό μυστικό είναι στο Άγιον Όρος η στήριξη που παρέχουν συγκεκριμένα μοναστήρια, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά, καλύβες κι εξαρτήματα στη ΝΙΚΗ, το κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως "Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα" κι έκανε την έκπληξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου φτάνοντας μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή, συγκεντρώνοντας πανελλαδικά 172.000 ψήφους και ποσοστό 2,9%.

Η μονή Φιλοθέου στηρίζει τη ΝΙΚΗ και είναι χαρακτηριστικό πως ο αδερφός του ηγούμενου της Μονής Φιλοθέου, Νικόδημου, ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Από την πλευρά της, η Ιερά Μονή Καρακάλλου στο Άγιον Όρος διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή της στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και στήριξή της στη ΝΙΚΗ, το κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως "Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα".

Σε ανακοίνωσή του ο καθηγούμενος της Μονής Καρακάλλου κάνει λόγο για ανυπόστατα δημοσιεύματα και σημειώνει πως μοναχοί και κληρικοί δεν πολιτεύονται και γενικώς δεν αναμειγνύονται στα πολιτικά δρώμενα.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η Μονή Φιλοθέου είναι γνωστή για τις φιλορωσικές της σχέσεις και ο ηγούμενος Νικόδημος διατηρεί προσωπικές σχέσεις με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος την επισκέφτηκε δύο φορές τα τελευταία χρόνια, το 2020 και το 2021, ενώ ο αδερφός του βοηθά στις αναστηλωτικές εργασίες τμήματος του μοναστηριού.

Υποψήφιος της ΝΙΚΗΣ είναι αδελφός του ηγούμενου Νικόδημου της Μονής Φιλοθέου

Όπως αναφέρει το voria.gr, ο ασφαλιστής, Εμμανουήλ Γκλάβας, αδερφός του αρχιμανδρίτη Νικόδημου, ήταν υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου συγκέντρωσε 2.099 ψήφους και κατατάχθηκε 8ος στη σειρά.

Πρώτος στην ίδια εκλογική περιφέρεια ήταν ο επικεφαλής του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, με 15.137 ψήφους και ακολουθεί η γιατρός Βιορίκα Ματσουκατίδου με 2.796 ψήφους.

Στο βιογραφικό της τελευταίας, που έχει καταγωγή από την Τσάλκα της Γεωργίας, αναφέρεται ότι "από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού συμμετείχε ενεργά στην διαχείριση και αντιμετώπισή της, όμως και τοποθετήθηκε ξεκάθαρα κατά της χρήσης των πειραματικών σκευασμάτων και υπέρ άλλων αποτελεσματικών μεθόδων θεραπείας (π.χ. μονοκλωνικά αντισώματα κτλ.)".

Διαβάστε περισσότερα:

https://www.capital.gr/politiki/3718038/oi-sxeseis-tis-nikhs-me-to-agio-oros-upopsifios-stis-ekloges-o-aderfos-igoumenou-tis-monis-filotheou-o-rolos-tis-mosxas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: