googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: καθαρή αυτοδυναμία της ΝΔ με 43,9% και 160 έδρες στην εκτίμηση ψήφου

 


#δημοσκοπηση GPO 

ΝΔ: 43,9% 

ΣΥΡΙΖΑ: 20,9% 

ΠΑΣΟΚ: 12,2%

Η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και ο νέος συσχετισμός δυνάμεων όπως καταγράφηκαν στην πρόσφατη εκλογικά αναμέτρηση όχι μόνον φαίνεται να παγιώνονται αλλά σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο το ανοδικό κύμα για τη ΝΔ δεν ανακόπτεται κλειδώνοντας ουσιαστικά ένα ποσοστό άνω του 40 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια ισχυρή αυτοδυναμία άνω των 160 εδρών. Δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες η νέα πανελλαδική έρευνα δείχνει την οροφή της ΝΔ σε ποσοστό ακόμη και άνω του 43 αναδεικνύοντας ουσιαστικά ένα νέο ρεύμα ψηφοφόρων που φαίνεται να κινούνται προς το πρώτο κόμμα. Στον αντίποδα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κινούνται πλέον γύρω από τον πήχη που διαμόρφωσαν για τα δύο κόμματα οι κάλπες της 21ης Μαΐου 20 και 11,5 αντίστοιχα χωρίς να προκύπτει μαζικότερη μετακίνηση ψηφοφόρων. Μέσα σε αυτό το σκηνικό το ενδιαφέρον μετατοπίζεται περισσότερο στη μάχη που γίνεται ανάμεσα στα κόμματα που κινούνται κοντά στο όριο του 3 για κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Η πεντακομματική Βουλή της 21ης Μαΐου φαίνεται ότι θα γίνει επτακομματική καθώς το κρίσιμο όριο ξεπερνούν τόσο η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου όσο και η Νίκη.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 41,3 την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στο 19,6 σε απόσταση ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ που καταγράφεται στο 11,5. Τέταρτο το ΚΚΕ με 6,5 ενώ ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 4,4 και η Νίκη με 3,4. Η Ελληνική Λύση «χαροπαλεύει» με το 3% να είναι ο απώτερος στόχος.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται στο 94,1 με ισχυρές μετακινήσεις από Ελληνική Λύση (22,6) και τη Νίκη (8,3). Δυνάμεις από το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αντλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ (14,3%) με τη συσπείρωση του να είναι στο 87,1% καταγράφοντας την ίδια ώρα απώλειες προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και για το ΠΑΣΟΚ το οποίο φαίνεται να αντλεί δυνάμεις και από το ΚΚΕ (4%).

Διαβάστε περισσότερα: https://tomanifesto.gr/dimoskopisi-gpo-kathari-autodinamia-tis-nd-me-439-kai-160-edres-stin-ektimisi-psifoy-146303

Δεν υπάρχουν σχόλια: