googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Αϋφαντής: Στο υπουργείο Εξωτερικών επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας

 

Ο κ. Αϋφαντής,  εξέδωσε  ανακοίνωση, στην οποία υπογραμμίζει τα ακόλουθα:

Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δυο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:

Ψέμμα πρώτο: Η “έντιμη διοικητική υπάλληλος” της Πρεσβείας Τεχεράνης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή είσήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικά σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενος της Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη (από τα τρία που λειτουργούσε το κύκλωμα) πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

Ο Υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο πού απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου, στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς. Γι’ αυτό και αθωώθηκα πανηγυρικά από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμμα δεύτερο: ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι “έφερε με συνοδεία φρουράς” την “έντιμη” διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς! Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά, προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, τα έσοδα από λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμμα τρίτο: ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικασθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που είχε εξαπολύσει, ως μέθοδο διοίκησης ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του. Σαν νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις σταλινικές δίκες της Μόσχας! Γι’ αυτόν έχει σημασία ότι άσκησε δίωξη, όχι η πανηγυρικά αθωωτική απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Στην Αθήνα όμως τα δικαστήρια αθωώνουν υπαλλήλους του Υπουργείου που είχε παραπέμψει ο Κοτζιάς, “λεπτομέρεια” που αποσιωπά!

Ψέμμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς μας λέει ότι ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Τον προκαλώ να δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιός ζήτησε πότε και τί. Μετά θα δημοσιεύσω και εγώ.

Καί μιά αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πεί την αλήθεια, γι’ αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ.

Γιώργος Αϋφαντής, Πρέσβυς (ΠΥΑ΄) επί τιμή.

https://www.protothema.gr/politics/article/1382046/aufadis-sto-upourgeio-exoterikon-epi-kotzia-anthise-i-diafthora-apo-to-lathreborio-vizas/

Δεν υπάρχουν σχόλια: