googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο trimaran φορτηγό πλοίο!

 

Η Γαλλική εταιρεία σχεδιασμού και πλοιοκτήτρια ιστιοπλοϊκών φορτηγών νέας γενιάς Vela αποκάλυψε το σχέδιο του πρώτου φορτηγού πλοίου trimaran που θα τροφοδοτείται 100% από την αιολική ενέργεια!

Ο σχεδιασμός του trimaran ιστιοφόρου πλοίου εμπνευσμένο από τα αγωνιστικά σκάφη βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Σεπτέμβριο του 2022 και η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις αρχές του 2024.

Όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του, το σκάφος θα μεταφέρει φορτία στον Ατλαντικό Ωκεανό χρησιμοποιώντας μόνο την αιολική ενέργεια. Η Vela πιστεύει ότι το πρώτο σκάφος θα μπορεί να ξεκινήσει τα ταξίδια του το 2025.

Η ομάδα της Vela ισχυρίζεται ότι αυτός ο νέος σχεδιασμός θα προσφέρει 99% μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα συμβατικά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η εταιρεία πιστεύει επίσης ότι ο σχεδιασμός του trimaran θα ενισχύσει τη σταθερότητα του σκάφους και την ασφάλεια του φορτίου.

Ο σχεδιαστής του πλοίου πρόσθεσε ότι το trimaran θα μπορεί να μεταφέρει έως και 560 παλέτες που ισοδυναμούν με 51 teu.

Το σκάφος θα έχει επίσης μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο από άλλα φορτηγά πλοία, καθώς θα είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά με ανακυκλωμένο αλουμίνιο ενώ οι εσωτερικοί του χώροι θα είναι κατασκευασμένοι από υλικά βιολογικής προέλευσης.

Όλα τα εξαρτήματα του πλοίου έχουν επίσης σχεδιαστεί για αποσυναρμολόγηση και για επαναχρησιμοποίηση σε άλλα πλοία της Vela ή για άλλους σκοπούς.

Το πρώτο από αυτά τα σκάφη αναμένεται να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στα μέσα του 2025, διασχίζοντας τον ατλαντικό ωκεανό μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών. Η Vela εγγυάται έναν χρόνο της τάξεως των 10-15 ημερών για την μεταφορά των φορτίων από αποθήκη σε αποθήκη, συμπεριλαμβανομένης της φόρτωσης, του ταξιδίου και της εκφόρτωσης.

https://e-nautilia.gr/apokalufthike-to-entuposiako-istioforo-trimaran-fortigo-ploio/

Δεν υπάρχουν σχόλια: