googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Αϋφαντής: Ο Κοτζιάς με έστειλε πειθαρχικό όταν αποκάλυψα κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στη Τεχεράνη

 

Ένα νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα μεταξύ του πρώην συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα και πρέσβη (ΠΥΑ) επί τιμή Γιώργου Αϋφαντή και του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή τα όσα του καταλογίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα με αφορμή τις καταγγελίες του ότι το 2014 η ακτιβίστρια Σαμπιχά Σουλεϊμάν αν και αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποσύρθηκε ως «εθνικιστικό στοιχείο».
Μεταξύ άλλων ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρας υποστηρίζει ότι το 2016 ο ίδιος αποκάλυψε κύκλωμα εμπορίας θεωρήσεων στην Τεχεράνη, με μαύρο τζίρο 7 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος, το οποίο δρούσε με την στήριξη υψηλά ισταμένων στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ επί 3 τουλάχιστον χρόνια. Αναφέρει επίσης ότι δεν κουκούλωσε το θέμα αλλά έστειλε τα στοιχεία για την δράση του κυκλώματος κατευθείαν στην τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και αυτό που «εισέπραξε» - όπως αναφέρει - μια πειθαρχική δίωξη από τον κ. Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.protothema.gr/politics/article/1381552/aufadis-o-kotzias-me-esteile-peitharhiko-otan-apokalupsa-kukloma-eborias-theoriseon-sti-teherani/

Δεν υπάρχουν σχόλια: