googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των Κυβερνητικών ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ, σε απλά ελληνικά.....

Konstantinos Triantaphyllidis

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ των Κυβερνητικών ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΩΝ, σε απλά ελληνικά.....
1) Ο κ. Κοτζιάς προκειμένου να εκθέσει τη Ν.Δ. ότι είχε δεχτεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό κατέθεσε στη Βουλή ΑΠΟΡΡΗΤΑ έγγραφα. Σύμφωνα με την τα έγγραφα (Καθημερινή, 24/6/2018, αδιάβαστα) η κυρία Μπακογιάννη ήταν απολύτως αρνητική στον όρο “Μακεδόνες”.
2) Στην Ελληνική έκδοση της συμφωνίας μετέφρασαν τη λέξη Nationality με τη λέξη Υπηκοότητα (που σημαίνει όμως και εθνικότητα και Ιθαγένεια). Εάν πράγματι είχαν συμφωνήσει για υπηκοότητα/ιθαγένεια έπρεπε στο αγγλικό κείμενο να υπάρχει η λέξη Citizenshipκαι όχι η λέξη Nationality.
3) Σύμφωνα με άρθρο του Γεωργίου Σαββαϊδη, πρώην Γενικού Γραμματέα ΥΠΕΞ, με τίτλο: Η αλήθεια, οι ανακρίβειες, οι σκοπιμότητες (Καθημερινή, Κυριακή 24/6/2018): Οι ισχυρισμοί του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (πΓΔΜ εναντίον της Ελλάδας), την οποία επικαλέσθηκε ενώπιον της Βουλής (15/6/2018) είναι ανακριβείς και αστήρικτοι. Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιος ο ισχυρισμός ότι η δήθεν καταδίκη της Ελλάδας δυσχέρανε την Ελληνική θέση κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση.
4) Ο γνωστός Δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός σε άρθρο του με τίτλο: Μακεδονικό: Αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας σημείο προς σημείο αναφέρει https://slpress.gr/…/makedoniko-apodomisi-tis-kyvernitikis…/: Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το “Μακεδονικό”, η κυβέρνηση Τσίπρα έδωσε στη δημοσιότητα non paper, στο οποίο παραθέτει 16 ισχυρισμούς για το πως η συμφωνία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Αντί για γενικόλογες κριτικές, τους παραθέτω έναν προς έναν (αριθμημένους και με πλάγια γράμματα), προσθέτοντας κάτω από τον καθένα τον δικό μου σχολιασμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία αποδόμηση της κυβερνητικής προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί με μισές αλήθειες και αποσιωπήσεις να εξωραΐσει τη συμφωνία που υπέγραψε (αργότερα) στις Πρέσπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: