googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ισοπεδώνουν ανεξέλγκτοι τις παραλίες μας.

Η κατάσταση με τις παρεμβάσεις στις παραλίες από πλευράς μεγάλων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έχει ξεφύγει. Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων δρουν χωρίς να δίνουν σημασία στην νομοθεσία και στη σημασία της διατήρησης των μορφολογικών χαρακτηριστικών της παραλίας. Ξέρουν ότι οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι  και έχουν άγνοια τι σημαίνει διαχείριση δυναμικού οικοσυστήματος. Μόνο ο εντοπισμός τους από τους λίγους τολμηρούς που έχουν αφιερωθεί στη προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να τους βάλει φραγμούς. Δείτε τη φωτογραφία για να διαπιστώσετε το μέγεθος του θράσους τους, βγάλτε συμπεράσματα για την αδράνεια των αρμοδίων, που αν δεν τους πιέσεις δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν ασχολούνται.
Διαβάστε και το κείμενο των "Φίλων του Περιβάλλοντος"
Θέμα: Συνήθεις ύποπτοι...

19/04/10 - Ολοκληρωτική ισοπέδωση παραλίας και αιγιαλού από μεγάλη και πασίγνωστη ξενοδοχειακή μονάδα πριν από το χωριό Μαστιχάρι.

Κατόπιν καταγγελιών που δεχθήκαμε, μεταβήκαμε στην παραλία έμπροσθεν του ξενοδοχείου όπου και διαπιστώσαμε τις βάρβαρες παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο όπως:

Ισοπέδωση αμμοθινών και αμμολόφων με χρήση μηχανημάτων
Κατασκευή ογκοδών ξύλινων κατασκευών.
Αμμοληψίες και παραμόρφωση του βυθού της θαλάσσιας περιοχής.
Τοποθέτηση παράνομου αγωγού / σωλήνα μεγάλου διαμετρήματος πάνω στον αιγιαλό πιθανόν γα να διοχετεύουν σε ανυποψίαστο χρόνο τα λύματα τους και μάλιστα σε σημείο που υποτίθεται κάνουν μπάνιο οι επισκέπτες μας.
Γενική παραμόρφωση του τοπίου.

Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Καρδάμαινας και το Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας,όργανα των οποίων μετέβησαν στο σημείο για αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε, επιφυλλασόμενοι για περαιτέρω ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: