googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Προκλητικά ανίκανοι.... Περί αρχαιολόγων ο λόγος!!!


Ήταν 1 Νοεμβρίου 2009 όταν πρωτοεντοπίσαμε τα σημεία κατάρρευσης του πάνω  τμήματος του τείχους που φαίνεται στη φωτογραφία. Οι πέτρες που έπεσαν φαίνονται καθαρά στο δρόμο. Το μόνο που έγινε τις επόμενες μέρες ήταν να μπει ένα υποτυπώδες προστατευτικό για να μην ανοίξει το κεφάλι κάποιου άτυχου περαστικού.



Από τότε μέχρι και σήμερα όπως φαίνεται από την δεύτερη φωτογραφία δεν έχει γίνει τίποτα. Απολύτως τίποτα. Η αρχαιολογική υπηρεσία, που εισπράττει εκατομμύρια Ευρώ από εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει την παραμικρή παρέμβαση και περιμένει όπως φαίνεται να καταρρεύσει πλήρως το τείχος. 



Προκλητική αδιαφορία λοιπόν από μια υπηρεσία που απασχολεί πληθώρα καλοπληρωμένων αρχαιολόγων, που μισθοδοτούνται για να προωθούν τις έρευνες και τα διδακτορικά τους, αντί να ασχολούνται με τα ουσιαστικά θέματα της διάσωσης και ανάδειξης των μνημείων μας. 
Δευτερευόντως βέβαια φροντίζουν να ταλαιπωρούν τον απλό πολίτη, να δημεύουν περιουσίες μη κατεχόντων και να δημιουργούν ζώνες προστασίας χωρίς λόγο και αντικείμενο προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: