googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Πάλι Λύματα από ξενοδοχείο

Ευτυχώς που υπάρχουν και οι λίγοι "τρελοί" που συνεχώς τρέχουν, αγωνίζονται και κινητοποιούν τις υπηρεσίες. Νέα καταδρομική επιχείρηση του Βαγγέλη και του Κώστα. 
Διαβάστε το παρακάτω κείμενο των "Φίλων του Περιβάλλοντος"


Κως, 15 Απριλίου 2010
Μήνυση κατατέθηκε εις βάρος μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στο Ψαλίδι διότι διοχέτευε μέσω σωλήνων τα απόβλητα της στο διπλανό σ' αυτήν ρέμα (οπως φαίνεται και στη φωτογραφία) μ' αποτέλεσμα να καταλήγουν αυτά στη θάλασσα μολύνωντας παράλληλα και το γενικότερο φυσικό περιβάλλον.

Η δυσωδία ήταν έντονη και τα παράπονα των κατοίκων που επικοινώνησαν μαζί μας πάρα πολλά. Οπως και στην πλειονότητα των δράσεων μας, μας προβληματίζει το γεγονός ότι οι καταγγελίες δεν γίνονται στις αρμόδιες Αρχές και σίγουρα αυτό οφείλεται εν μέρει στην αναποτελεσματικότητα τους.

Ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Κω, όργανα του οποίου μετέβησαν στο επίδικο σημείο όπου από κοινού διαπιστώθηκε ότι τα απόβλητα προέρχονταν από το ξενοδοχείο. Δυστυχώς διαπιστώσαμε δυσχέρεια στην λήψη αποτελέσματων από δειγματοληψίες καθώς ακόμη κι αυτή η απλή ενέργεια διέπεται από γραφειοκρατική άχλη.

Να σημειωθεί επίσης ότι το καταγγελόμενο ξενοδοχείο έχει λάβει επί σειρά ετών βραβεύσεις από μεγάλους tour operators για τις ποιοτικές του υπηρεσίες. Δεν παρατηρούμε όμως και ποιοτικές υπηρεσίες προς το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: