googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μίκα Ιατρίδη, Το Νότιο Αιγαίο είναι «πρωταθλητής» στην ανεργία μεταξύ όλων των περιφερειών της Ελλάδας το μήνα Μάρτιο του 2011


Η συστηματική πολιτική απαξίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα νησιά μας, τα Δωδεκάνησα και το Νότιο Αιγαίο συνολικά, έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούν οι εμπνευστές της.
Το Νότιο Αιγαίο είναι «πρωταθλητής» στην ανεργία μεταξύ όλων των περιφερειών της Ελλάδας το μήνα Μάρτιο του 2011.
Είναι, με συγκλονιστική διαφορά, η περιφέρεια που μαστίζεται από την ανεργία με ποσοστό 30,4%.
Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά ανησυχητική.
Και βέβαια, τυχόν, επιχείρημα ότι για μας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η τουριστική περίοδος θα αποτελέσει τεράστια κοροϊδία απέναντι στους νησιώτες.
Και αυτό γιατί πέρσι, τον Μάρτιο του 2010, πριν ξεκινήσει δηλαδή η τουριστική περίοδος, το αντίστοιχο ποσοστό ανεργίας ήταν 16,7%, σχεδόν το μισό από ότι είναι σήμερα.
Είναι προφανές ότι η οικονομική και κοινωνική συνοχή των Δωδεκανήσων και συνολικά του Νοτίου Αιγαίου βρίσκεται σε κίνδυνο.
Σε μια εποχή, κατά την οποία εθνικοί λόγοι επιβάλλουν την παραμονή των κατοίκων στα νησιά, δημιουργούνται ήδη οι προϋποθέσεις για μια νέα περίοδο εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης, για μια νέα περίοδο ερήμωσης των νησιών μας.
Χρειάζονται άμεσα μέτρα για να ανατραπεί η κατάσταση.
Χρειάζεται επειγόντως επανεκκίνηση της οικονομίας των νησιών μας.
Χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα που να καθιστούν το τουριστικό μας προϊόν εξαιρετικά ανταγωνιστικό.
Και αυτό μπορεί να γίνει με μια τολμηρή φορολογική πολιτική, με μείωση των φορολογικών συντελεστών για το σύνολο του τουριστικού πακέτου, όπως επανειλημμένα έχει τονίσει η Ν.Δ. και ο πρόεδρος μας Αντώνης Σαμαράς.
Χρειάζονται μέτρα επειγόντως.
Γιατί ακόμα και στην, απίθανη, περίπτωση που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να κηρύξει την ΑΟΖ, δεν θα έχει οικονομικά ενεργούς πολίτες στην περιοχή για να την στηρίξει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: