googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Δημοσκόπηση-σοκ για ΠΑΣΟΚ. Μπροστά η ΝΔ. Εκλογές τώρα η μόνη λύση!!!

Η κατάρρευση της εκλογικής επιρροής του κυβερνώντος κόμματος και της εικόνας του πρωθυπουργού οδηγούν σε ραγδαία ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει για έναν ακόμη μήνα την ελεύθερη πτώση της. 

Σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Public Issue που δημοσιεύει σήμερα η «Καθημερινή», μέσα σε μόλις 30 ημέρες το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει απώλειες -5% και η εκλογική του επιρροή υπολογίζεται σε μόλις 27%, ενώ η πραγματική κοινωνική του επιρροή βρίσκεται κάτω από το 15% του συνολικού εκλογικού σώματος. Μόλις ένας στους 4 πολίτες πιστεύει ότι θα καταφέρει να εξαντλήσει την 4ετία. 

Για πρώτη φορά λοιπόν, καταγράφεται προβάδισμα της ΝΔ και μάλιστα κατά 4 μονάδες. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31% αλλά δεν φθάνει τον πήχυ της αυτοδυναμίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 27%. Το κατώφλι του 3% που διασφαλίζει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση περνούν ΚΚΕ (11%), ΛΑΟΣ (8%), ΣΥΡΙΖΑ (6,5%), Οικολόγοι Πράσινοι (3,5%) και οριακά η Δημοκρατική Αριστερά (3%), ενώ η Δημοκρατική συμμαχία κινείται στο 2,5%. Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή τη στιγμή το πλέον αντιδημοφιλές κόμμα και το ποσοστό δημοτικότητας του βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 21%. 
Το τσουνάμι της αποδοκιμασίας συμπαρασύρει και την εικόνα του Γ.Παπανδρέου. Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 26% (-8%), ενώ στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ο Γ.Παπανδρέου πέφτει στο 23%, στο ίδιο ποσοστό, δηλαδή, με τον Α. Σαμαρά.

http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: