googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

«Νονός» κατ' επάγγελμα διοικητής αστυνομικού τμήματος


Ένας διοικητής της Αστυνομίας και άλλοι δύο ένστολοι, ο ένας ανώτερος αξιωματικός και ο άλλος αστυφύλακας, κατηγορούνται για εκβιασμούς ιδιοκτητών σειράς επιχειρήσεων στην παραλιακή λεωφόρο της Αθήνας, ακόμη και παιδότοπων στα νότια προάστια.

Στην υπόθεση, που έφερε στο φως μετά από καταγγελίες η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, εμπλέκεται και η σύζυγος του ενός αστυνομικού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αξιωματικοί και ο αστυφύλακας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.
Οι τρεις ένστολοι, οι οποίοι «πουλούσαν» προστασία στην περιοχή που είχαν υποτίθεται υπό την ευθύνη τους, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος, αλλά και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Κατηγορούνται επίσης και 12 καταστηματάρχες για δωροδοκία των αστυνομικών, καθώς όπως
διαπιστώθηκε κάποιοι εξ αυτών είτε δεν είχαν τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας, είτε τις είχαν, ωστόσο, έδιναν χρήματα στους κατηγορούμενους αξιωματικούς, για να μην υπόκεινται σε αστυνομικούς ελέγχους και να απολαμβάνουν προστασίας.
Ο χαμηλόβαθμος αστυνομικός, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, κατηγορείται επίσης ότι παλαιότερα πλήρωνε μερίδιο στο διοικητή του, γιατί του είχε εξασφαλίσει δουλειά σε υπηρεσίες «σεκιούριτι».

Σας θυμίζει τίποτα; 
Αναρωτιέστε γιατί η ανομία βασιλεύει, ενώ έχουμε διπλάσιους αστυνομικούς ανά κάτοικο από ότι η Γαλλία;
Πότε θα ανοίξουν μαζικά, από ανεξάρτητη αρχή, οι λογαριασμοί ( και των συγγενών τους μέχρι τρίτου βαθμού) όλων όσων ήταν και είναι σε θέσεις κλειδιά


Δεν υπάρχουν σχόλια: