googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Smart Solar: Φωτοβολταϊκό διπλάσιας απόδοσης στην Intersolar 2011

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα το οποίο διαθέτει διπλάσια ικανότητα εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας ισχυρίζεται πως ανέπτυξε η Ιαπωνική εταιρία Smart Solar, σύμφωνα με την οποία, η αυξημένη απόδοση του συστήμαος οφείλεται σε ένα σύστημα κινούμενων καθρεπτών που ακολουθούν τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η Smart Solar International, η οποία έχει ως έδρα το Τόκιο και διαθέτει, επίσης, γραφείο στην Καλιφόρνια, θα ξεκινήσει την παραγωγή του συστήματος στην Ιαπωνία τον Αύγουστο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε εγκαταστάσεις στις περιοχές της Ιαπωνίας που επλήγησαν από το τσουνάμι.
Η εμπορική διάθεση, σύμφωνα με την εταιρία, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, με βασικό στόχο τις αγορές της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.
Η συγκεκριμένη συσκευή διαθέτει μια σειρά από καθρέπτες αλουμινίου, η οποία μπορεί να περιστρέφεται αργά, ανάλογα με την κίνηση του ήλιου στον ουρανό, και να αντανακλούν το φως σε έναν κεντρικό σωλήνα, ο οποίος αποτελείται από υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκές κυψέλες, ενώ, σύμφωνα με τους ανθρώπους που το ανέπτυξαν, το σύστημα απαιτεί πολύ λιγότερο πυρίτιο, το οποίο αποτελεί το πλέον ακριβό υλικό κατασκευής φωτοβολταϊκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: