googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

το καλό κλίμα και η έντονη νυχτερινή ζωή βασικά στοιχεία για τη προσέλκυση νεανικού τουρισμού

Οι τουριστικοί προορισμοί της νότιας Ευρώπης είναι θελκτικοί για τους νέους, κυρίως λόγω του καλού κλίματος και της έντονης νυχτερινής ζωής που προσφέρουν.
Από Μπαράκια
Οι προσφορές δίνουν σήμερα τη δυνατότητα στους νέους να κάνουν οικονομικές διακοπές σε
όλη την Ευρώπη και να μένουν εύκολα μία ή δύο εβδομάδες σε προορισμούς της νότιας Ευρώπης.
Η νυχτερινή ζωή εξελίσσεται σε έναν από τους βασικούς άξονες της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Το καλοκαίρι του 2007, ο κυριότερος λόγος επίσκεψης νεαρών τουριστών στις Βαλεαρίδες Νήσους ήταν η νυχτερινή ζωή (68%) και ακολουθούσε το κλίμα (53%). Το 2009, περίπου 6.834 ερωτηθέντες
Βρετανοί και Γερμανοί τουρίστες που επισκέπτονταν πόλεις της Πορτογαλίας (Φάρο), της Ισπανίας (Πάλμα ντε Μαγιόρκα), της Ιταλίας (Βενετία), της Ελλάδας (Ηράκλειο Κρήτης) και της Κύπρου (Λάρνακα), επέλεξαν τους προορισμούς τους για τους ίδιους βασικούς λόγους: 59% για το καλό κλίμα και 52% για τη νυχτερινή ζωή.
πηγή:http://www.irefrea.org

Τα συμπεράσματα είναι προφανή και η αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την απελευθέρωση της νυχτερινής διασκέδασης από τους νόμους των εκβιαστών της ΑΕΠΙ και των αστυνόμων, μεγάλη και άμεση. Στη κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι κινείται πλέον η δημοτική αρχή μετά την υιοθέτηση των προτάσεων των επαγγελματιών του χώρου όπως αυτές περιέχονται στη κανονιστική διάταξη περί μουσικής – μουσικών οργάνων που προωθείται για ψήφιση.
Εμείς υπενθυμίζουμε την πρόταση μας για Περιοχες Ελεύθερης Διασκέδασης (ΠΕΔ) 
http://filpap.blogspot.com/2010/09/blog-post_5246.html
https://docs.google.com/Doc?tab=edit&dr=true&id=ddkjfq7m_408db259qch&authkey=CJytxYcM

Δεν υπάρχουν σχόλια: