googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μέτωπο λογικής κατά της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ


Κινδυνεύουν ζωές
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος είναι ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που ταλαιπωρούνται από τα καπρίτσια της ΓΕΝΟΠ, που κάνει αγώνες για να διατηρηθεί ανέπαφο το δικαίωμα να παίρνουν κάποιοι συνδικαλιστές 65.000 ευρώ ετησίως μόνο σε οδοιπορικά. Ως γιατρός ξέρει ότι σε κάποιες οριακές έστω περιπτώσεις η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.
Στη μηνυτήρια αναφορά που έκανε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά παντός υπευθύνου της ΔΕΗ αναφέρει ότι «μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας που στηρίζονται σε ηλεκτρικά ιατρικά μηχανήματα (αναπνευστήρες κατ’ οίκον, άτομα που κοιμούνται με «μάσκα» λόγω «άπνοιας ύπνου») για να επιβιώσουν».
Στη μήνυση, που ορθώς δεν στρέφεται ευθέως κατά των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, αλλά κατά παντός υπευθύνου της επιχείρησης (οι πολίτες δεν συναλλάσσονται με τη ΓΕΝΟΠ, συναλλάσσονται με τη ΔΕΗ, η οποία έχει υποχρέωση να τακτοποιήσει τα του οίκου της), αναφέρει και μια σειρά άλλων αρνητικών επιπτώσεων από τις διακοπές ρεύματος στην υγεία των πολιτών και την οικονομία του τόπου: «Αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων», «αλλοιώσεις τροφίμων», «σημαντική οικονομική ζημιά για το κράτος, η οποία υπολογίζεται σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ ανά ημέρα, για εισαγωγές ρεύματος από Ιταλία, απώλεια ΦΠΑ» κ. ά. Να σημειώσουμε εδώ ότι κάθε μέρα απεργίας της ΔΕΗ κοστίζει στον ελληνικό λαό το τετραπλάσιο από την ημερήσια λειτουργία της πάλαι ποτέ κρατικής «Ολυμπιακής».
Διαβάστε περισσότερα:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_24/06/2011_446852

Δεν υπάρχουν σχόλια: