googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να ασκεί εξουσία καν


γράφει ο Νίκος Μ.
Το χθεσινό φιάσκο ήταν αναμενόμενο αν ξαναδεί κανείς ένα ένα τα σημαντικά βήματα αυτής της μειοψηφικής κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού που δεν νομιμοποιείτε και έχει απολέσει την εμπιστοσύνη σε μηδενικό βαθμό, και αυτό έγινε από τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης όταν για άλλο πρόγραμμα τον εξέλεξε ο λαός και εντελώς άλλο ακολουθεί. Διότι αν μάθουμε επιτέλους τα στοιχειώδη του συντάγματος, διαβάσουμε τον όρκο που δίνει η κυβέρνηση και μάθουμε να είμαστε ενεργοί και όχι παθητικοί απέναντι στα δικαιώματα μας, θα δούμε απλά ότι αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να ασκεί εξουσία καν.
Η δημοκρατία έχει δικλίδες για να μην μπορώ εγώ να ξεγελάσω το λαό για να κερδίσω την εξουσία, αυτές τις πρακτικές θυμόμαστε από το παρελθόν ποιοι τις υιοθέτησαν. Αυτές τις δικλίδες οφείλουμε να μάθουμε γιατί το χρωστάμε στην Πατρίδα και σε εμάς τους ίδιους. Δεν πάμε απλά να ψηφίσουμε και εκεί τελείωσαν όλα, οι υποχρεώσεις, ο έλεγχος κτλ.
Εκτός από το παραπάνω όμως ο Πρωθυπουργός παίζοντας σαν παιδάκι και χρησιμοποιώντας την καραμέλα ότι πήρε διαλυμένο κράτος, ότι αυτός είναι ο πατριώτης που παλεύει κι εμείς τον κατηγορούμε, έχει πλέον μάθει μόνιμα να εμπαίζει με τους θεσμούς και να τους εκβιάζει.
Εμπαίζει γιατί το πρωί συναντάτε για άλλο λόγο με τον Πρόεδρο και αλλά τελικά συζητάνε, μετά τηλεφωνεί στους αρχηγούς μη λέγοντας στον ένα τι είπε στον άλλο, μετά παραιτείτε, μετά αποφασίζει κυβέρνηση συνεργασίας και τέλος κάνει ανασχηματισμό.
Εκβιάζει γιατί πριν ένα μήνα διέρρεε ότι αν δεν υπάρξει συναίνεση των κομμάτων δεν θα πάρουμε την 5η δόση, κάτι που αποδείχτηκε ψέμα αφού θα την πάρουμε κανονικά και χθες βλέποντας ότι χάνει βουλευτές στήνει όλο το παραμύθι και τους απειλεί με αυτό το σκηνικό ότι αν δεν ψηφίσετε εγώ παραιτούμε, βάζω την πατρίδα και το κόμμα σε περιπέτειες και αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Αυτήν την ιστορία επέλεξε ο Πρωθυπουργός να γράψει για την διακυβέρνηση του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: