googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Αναστολή της διαδικασίας επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων ζητά η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου...Κοροϊδία τα δήθεν αντικειμενικά!!!

Ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας διαπιστώνει ότι υπάρχει ένας καλά προετοιμασμένος σχεδιασμός σε όλη τη χώρα που μπήκε σε εφαρμογή για εσπευσμένη επιλογή Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Συμβούλων. Προκειμένου να ικανοποιηθούν οι «ημέτεροι» εφαρμόζονται αμφισβητήσιμες διαδικασίες επιλογής και κριτήρια που προκαλούν εκνευρισμό και καχυποψία, με αποκλειστικό στόχο, όχι την ανάδειξη των ικανών και των αξίων, αλλά την εξυπηρέτηση των κομματικών συμφερόντων.
Η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου είχε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι παρακολουθεί στενά τις κρίσεις των διευθυντών σχολικών μονάδων στα Δωδεκάνησα και ότι δεν θα ανεχόταν αδιαφανείς διαδικασίες, αδικίες και πρακτικές του παρελθόντος την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση και οι Έλληνες πληρώνουν με τον πιο βάρβαρο και επώδυνο τρόπο τα αποτελέσματα της πολιτικής του μνημονίου.
Όμως, δυστυχώς, παρά τις εκκλήσεις μας παρατηρήσαμε και στα Δωδεκάνησα ότι η «αξιολόγηση» των τυπικών προσόντων των υποψηφίων Διευθυντών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν πραγματοποιήθηκε με τη σοβαρότητα που επιβάλλουν οι καιροί, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σοβαρές ενστάσεις για τη μοριοδότηση παρά τα όσα προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.
Αυτό που οφείλουν να πράξουν άμεσα είναι να αναστείλουν τη διαδικασία επιλογής στελεχών της Εκπαίδευση και αφού θεσπιστεί ένα νέο, ξεκάθαρο, αξιοκρατικό και αξιόπιστο πλαίσιο κριτηρίων, βασισμένο στη δίκαιη μοριοδότηση της διοικητικής εμπειρίας και στην ανάδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, να επιλεγούν τελικά οι πιο άξιοι μέσα από αντικειμενικές και αδιάβλητες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: