googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Έργο πνοής ο δρόμος προς το Ασκληπιείο. Ντροπή για τους εκφραστές των αρχαιολόγων!!!

Έργο πνοής για το νησί και τον οικισμό Πλατανίου αποτελεί ο δρόμος που θα συνδέει τον Επαρχιακό με το Ασκληπιείο. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ψηφίστηκε από την δημοτική πλειοψηφία το έργο
Λήψη απόφασης για την εκπόνηση μελέτης νέας Περιμετρικής οδού «Πλατανίου – Ασκληπιείου».
Ο νέος δρόμος που θα ξεκινάει πίσω από το συνεταιρισμό θα περνάει κοντά από τις εγκαταστάσεις Διακογιάννη και θα καταλήγει στο πάρκινγκ του Ασκληπιείου. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια αριστερού δημοτικού συμβούλου να υπερασπιστεί το αυθαίρετο άβατο, που έχει επιβάλει στη περιοχή η αρχαιολογία.
Ο δρόμος θα έχει πλάτος 14 μέτρα και θα αναβαθμίσει και τη διαδρομή Ασκληπιείο - ορεινό Ασφενδιού, αναδεικνύοντας τις ομορφιές του νησιού.
Τα οικονομικά είναι δύσκολα όμως η κατασκευή του δρόμου είναι απαραίτητη και ουσιαστικά θα έπρεπε να χρηματοδοτηθεί από τους πόρους του ΤΑΠΑ που προκλητικά μεταφέρονται εκτός νησιού.
Εμείς προτείνουμε στη δημοτική αρχή εφόσον δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά το έργο να φροντίσει τουλάχιστον να δημιουργήσει την χάραξη για να κόψει κάθε περιθώριο αντίδρασης. Αρκεί με καλό συντονισμό να δουλέψουν τα χωματουργικά του δήμου ένα Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: