googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Μίκα Ιατρίδη, "Ελλιπής Στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της νήσου Κω".


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
                                                  
ΘΕΜΑ: «Ελλιπής Στελέχωση του Καρδιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου της νήσου Κω.»

Το Νοέμβριο του 2009 είχα καταθέσει ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη μίας και μοναδικής ιατρού - καρδιολόγου στο Νοσοκομείο της Κω, η οποία ήταν, και εξακολουθεί και είναι, η μοναδική εφημερεύουσα γιατρός σε καθημερινή βάση στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου. 
Είχα επισημάνει, τότε, στο Υπουργείο ότι η Κως έχει μόνιμο πληθυσμό 30.000 κατοίκων, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, ο πληθυσμός ξεπερνά τις 100.000, λόγω της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών και τουριστών στο νησί. Συνεπώς, ήταν, και είναι, απαραίτητη η παροχή υπηρεσιών υγείας, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και στους επισκέπτες, η οποία να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους.
Παρόλα αυτά, και ενώ έχουν περάσει είκοσι μήνες, το Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Κω παραμένει στελεχωμένο με τη μια και μοναδική ιατρό - καρδιολόγο, η οποία, προφανώς έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο φυσικής αντοχής και υπομονής.
Χαρακτηριστικό, ακόμα, είναι το γεγονός σε διάστημα σαράντα ημερών, που η εν λόγω γιατρός είχε αναρρωτική άδεια, πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι αεροδιακομιδές με κόστος 100.000 ευρώ περίπου. Προφανώς η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, όμως η ύπαρξη ενός ακόμη καρδιολόγου στο Νοσοκομείο - ο μισθός του οποίου μαζί με τις εισφορές ανέρχεται σε περίπου  38.000 ευρώ ετησίως - ενδεχομένως να απέτρεπε πολλές από τις αεροδιακομιδές. 
Σημειώνεται ακόμη ότι  υπάρχει ενδιαφερόμενος γιατρός - καρδιολόγος, ο οποίος ήδη υπηρετεί σε μόνιμη θέση Ε.Σ.Υ. σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και έχει ζητηθεί η μετακίνηση του στην Κω, γεγονός που συνιστά και μηδενική οικονομική επιβάρυνση για το Υπουργείο.
Επειδή η κατάσταση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα, μια και δεν είναι δυνατόν η λειτουργία μιας Κλινικής να επαφίεται, αποκλειστικά, στην ευσυνειδησία της συγκεκριμένης ιατρού. Επειδή υπάρχει λύση, η οποία, για άγνωστους λόγους, καθυστερεί χαρακτηριστικά

Ερωτάται o κ. Υπουργός

Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό το  Καρδιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Κω;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: