googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλος και επίσημα στην τσιπροκίνητη απεργία της ΟΛΜΕ

Σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας μπαίνουν από την Πέμπτη τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας καθώς οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αποφάσισαν να αναστείλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Η λήξη της κινητοποίησης αποφασίστηκε χθες, Τετάρτη, από τους προέδρους των ΕΛΜΕ κι έπειτα από οκτώ ημέρες απεργίας.
Στη  μαραθώνια συνεδρίαση, 30 ΕΛΜΕ ψήφισαν λευκό και 17 τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Από την άλλη πλευρά, 12 ΕΛΜΕ ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης νέας πενθήμερης απεργίας και 5 υπέρ μιας νέας 48ωρης.

Μπήκε έτσι οριστικό τέλος στους πολιτικούς σχεδιασμούς του πρώην καταληψία πολιτικού αρχηγού, να δημιουργήσει μέσω του απόλυτα ελεγχόμενου συνδικάτου, συνθήκες πολιτικής αναταραχής. Η κοινωνία με ωριμότητα έδειξε ότι στηρίζει την αναγκαιότητα συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης Σαμαρά.
Όσο για τους εκπαιδευτικούς που έχασαν το μεροκάματο, σε εποχές που κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό, ας στείλουν τον λογαριασμό στον τιραντάκια πρόεδρο της ΟΛΜΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας απαιτήσουν να πληρώσουν αυτοί που τους παρέσυραν σε ένα αδιέξοδο αγώνα, κόντρα στη κοινωνία και τη λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: