googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Κομήτης του Αιώνα ορατός με γυμνό μάτι από τη Γη τον Οκτώβριο

Στον πλανήτη Άρη πλησιάζει ο κομήτης ISON, επονομαζόμενος και “Κομήτης του Αιώνα”σύμφωνα τον αστρονόμο Κάρι Λίσε του  Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.
Την 1η Οκτωβρίου ο κομήτης θα περάσει σε απόσταση 0,07 Αστρονομικών Μονάδων από τον Άρη, ή 10,4 εκατ. χιλιόμετρα,  περίπου έξι φορές πιο κοντά από ό,τι θα πλησιάσει τη Γη (μία Αστρονομική Μονάδα ισούται με 150 εκατ. χιλιόμετρα).
Τον κομήτη ISON -που κατά τ’ άλλα μοιάζει μεδιαστημική χιονόμπαλα- ίσως καταφέρει να “συλλάβει” η κάμερα του μη επανδρωμένου σκάφους Curiosity της NASA που βρίσκεται σε αποστολή στον “Κόκκινο Πλανήτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει η φωτεινότητά του.
Ωστοσο, σύμφωνα με τον δρα Λίσε τις καλύτερες εικόνες του Κομήτη του Αιώνα θα μας δώσει  πιθανότατα ο Αναγνωριστικός Δορυφόρος του Άρη (MRO), που ίσως καταφέρει να “πιάσει” την ουρά του κομήτη αν στραφεί προς το διάστημα αντί για την επιφάνεια του Άρη.
—Πορεία προς τη Γη
Την πορεία του κομήτη ISON προς τη Γη και τον ήλιο καταγράφουν επίσης 16 διαστημικά σκάφη της NASA και δεκάδες επίγεια τηλεσκόπια με τις καλύτερες εικόνες να δίνει το Hubble
Διαβάστε Περισσότερα: http://www.econews.gr/2013/09/06/komitis-ison-gi-104907/

Δεν υπάρχουν σχόλια: