googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ από την Αθήνα που ήρθε στην δημοσιότητα από το WikiLeaks: "Πρέπει να ανατραπεί αυτή η πολιτική που οδηγεί την Ελλάδα στην αγκαλιά της Ρωσίας"...

........Στην Αθήνα η κυβέρνηση Καραμανλή έχει έρθει σε τρεις κρίσιμες συμφωνίες με την Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν που δείχνουν ότι όλος αυτός ο πλούτος που θα μπορούσε να απεξαρτήσει εν μέρει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, θα περιέλθει και αυτό υπό τον έλεγχο της Μόσχας: South Stream, αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη, προμήθεια ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3HEL.
Και μία τέταρτη, κατ'αρχήν συμφωνία, για προστασία όλης αυτής της περιοχής με την προμήθεια αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών βλημάτων S-400 Triumf που θα κάλυπτε μια περιοχή διαμέτρου 200+ χλμ.!


Εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος στην ανατολική Κρήτη "κλείδωνε" ακόμα και το Καστελόριζο. Μια κατ'αρχήν συμφωνία που ελάχιστοι γνώριζαν, όπως ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ.Γράψας.
Αποτέλεσμα: Από τον Σετπέμβριο του 2008 ξεσπά το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου. Διαλύεται ο σκληρός ιστός της κυβέρνηση που μέχρι τότε έδειχνε πανίσχυρη: Tον Ιούνιο είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο της Siemens με τις δωροδοκίες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ) και το ΠΑΣΟΚ να "γράφει" ιστορικά χαμηλά στις δημοσκοπήσεις με προέλαση του ΣΥΡΙΖΑ!
Η πρώτη προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν πέτυχε, καθώς το "άλογο" ο Γ.Παπανδρέου δεν τράβαγε με τίποτα. Αν δεν ερχόταν το Βατοπαίδι και τα Δεκεμβριανά, όλα θα ήταν διαφορετικά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: