googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Πρόσκληση-πρόκληση για καταλήψεις!!!

Ήδη τα ποσοστά της τσιπροκίνητης απεργίας μειώνονται δραματικά. Μοναδική σανίδα σωτηρίας οι καταλήψεις που μεθοδικά προωθούνται. Το απόσπασμα που παραθέτουμε από το κάλεσμα κάποιου συντονιστικού γονέων δίνει το στίγμα.

........"Αγαπητοί γονείς πρέπει τώρα να αποφασίσουμε τι θέλουμε, Δημόσια  δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μας  η την εκπαίδευση που αποφάσισε η Τρόικα με την Κυβέρνηση για να κάνει τα παιδιά μας αμόρφωτους εργάτες στα εργοτάξια της Μέρκελ .
ΤΩΡΑ ας πάρουμε την  απόφαση, να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των καθηγητών ,έτσι ώστε να αναγκάσουμε μαζί και οι δυο, γονείς και καθηγητές τους κυβερνώντες να ακυρώσουν τα καταστροφικά για τη Παιδεία νομοσχέδια τους και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά μας" .
Για τις ανακρίβειες που υπάρχουν και την παραπληροφόρηση που επιχειρείται με το κείμενο αυτό δεν αξίζει τον κόπο να αναφερθούμε. Όμως είναι καιρός η πολιτεία να δείξει αποφασιστική στάση και να μην αφήσει το φαινόμενο να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Οι προσπάθειες για κατάληψη σχολικών χώρων πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα. Η φύλαξη των σχολείων σε 24ωρη βάση ακόμα και με συνδρομή του στρατού και η άμεση αντικατάσταση όσων στελεχών της εκπαίδευσης δείξουν ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: