googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αλλά να πουλάνε επανάσταση οι πιο σκληροί υπερασπιστές των προνομίων εις βάρος όλων των άλλων, καταντάει γελοίο.

......Για όλο τον πλανήτη Γη, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πιο δημοκρατική περιοχή του κόσμου, με τις περισσότερες κοινωνικές παροχές, τα πιο προστατευμένα εργασιακά δικαιώματα, τις μεγαλύτερες ελευθερίες, το κράτος δικαίου. Εμείς μιλάμε για Νταχάου και εργασιακό μεσαίωνα. Για Δ΄ Ράιχ και φούρνους της Μέρκελ. Για γενοκτονίες και ανθρωπιστικές καταστροφές. Ήταν τόσο καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα, ώστε να θεωρούμε την Ευρώπη, τον παράδεισο δηλαδή συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και διαλύεται η εργατική νομοθεσία; Φυσικά και είμαστε καλύτερα. Καλύτερα για ποιους όμως;
Παρακολουθώ την αγαπημένη μου αντιμνημονιακή εφημερίδα. Αντιμνημονιακή, βέβαια, ονομάζουμε συνήθως την εφημερίδα που δεν πληρώνει τους εργαζόμενους, που δεν έχει πληρώσει τις αποζημιώσεις, που φέσωσε τα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία, το κράτος, και τα χρέη της τα πληρώνουμε εμείς. Και γι’ αυτό κατηγορεί καθημερινά την τρόικα, την Ευρώπη, τα μνημόνια και την κακούργα κοινωνία. Η εφημερίδα μέρα παρά μέρα γράφει για αυτοκτονίες, γενοκτονίες, κατοχές και θυσίες του ελληνικού λαού. Τις μονές μέρες. Τις ζυγές μέρες, με τα ίδια πρωτοσέλιδα και τους τεράστιους τίτλους, γράφει Σύνταξη με 25ετία στο Δημόσιο, Σύνταξη στα 52 για τις γυναίκες, σύνταξη στα 50 για τους γονείς ανήλικων τέκνων, πώς θα βγείτε στη σύνταξη στα 58.
Είναι μια περίεργη γενοκτονία αυτή που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. Βγάζει υγιέστατους 50ρηδες στη σύνταξη, συνεχίζει να κάνει 10δες χιλιάδες προσλήψεις στο δημόσιο, ενώ θρηνεί 4 χρόνια για τις απολύσεις που δεν γίνονται και πληρώνει 100 εκατομμύρια πλασματικές υπερωρίες στην πολιτική αεροπορία. Η ίδια εφημερίδα, που θρηνεί επίσης για την ακρίβεια και την αδυναμία των φτωχών στρωμάτων να αγοράσουν τα στοιχειώδη, μόλις τίθεται το ζήτημα να καταργηθούν οι ίσαμε 300 φόροι υπέρ τρίτων ανακαλύπτει ότι αυτό εγκυμονεί κίνδυνο για τα ταμεία. Ποια ταμεία; Τα ευγενή, φυσικά.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/466/edito-466

Δεν υπάρχουν σχόλια: