googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μακάρι να κάνω λάθος. Αλλά αποθηκεύστε όσπρια πάλι...

Την πρωτοχρονιά που μας πέρασε οι δικαστές έκαναν ένα δώρο στον εαυτό τους. Το Μισθοδικείο έκρινε αντισυνταγματική την μνημονιακή περικοπή των αποδοχών τους κατά 20% έως 25% που επιβλήθηκε αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012.
Επίσης το ίδιο όργανο αναγνώρισε αφορολόγητο στους δικαστές ανάλογο με αυτό των βουλευτών  αφού το Σύνταγμα επιβάλλει την ισοτιμία ανάμεσα στις τρεις κρατικές λειτουργίες (εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική).
Επίσης προχθές η  Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε πως  οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, κ.λπ.), που έγιναν σε εφαρμογή του μνημονίου (2012) αντιμετωπίζουν συνταγματικά προβλήματα. 
Η απόφαση ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για ακύρωση των περικοπών και προσφυγές για αναδρομικά.
Επί της ουσίας πρόκειται για την επιλεκτική εφαρμογή προς ίδιον όφελος (στην πρώτη περίπτωση) της δημαγωγικής συνθηματολογίας του κ. Τσίπρα επιστροφή στα προ χρεοκοπίας επίπεδα συντάξεων και μισθών με ένα άρθρο και ένα νόμο.
Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία για τη νομιμότητα των αποφάσεων. Το ερώτημα είναι ποιος θα πληρώσει αυτές τις αυξήσεις ή τις όποιες άλλες κριθούν νόμιμες;


Διαβάστε περισσότερα:http://www.capital.gr/News.asp?id=1942662

Δεν υπάρχουν σχόλια: