googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ηχηρό ράπισμα στη πολιτεία και τις αθλιότητες Κυρίτση η δημοπράτηση του 7ου Δημοτικού!!!

Όλοι οι πολίτες της Κω που έδωσαν μάχες για τη διατήρηση του 7ου δημοτικού σαν σχολικού χώρου, νιώθουν δικαίωση των αγώνων και προσπαθειών τους. 
Όσοι δεν έχουν ασθενή μνήμη θυμούνται την προσπάθεια απαξίωσης του κτιρίου και συκοφάντησης της τότε προϊσταμένης της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την άρνηση της να παραδώσει το κτίριο στο σύστημα Κυρίτση. Πάρκινγκ, χώρος φιλαρμονικής, γραφεία κάθε μορφής συλλόγων και απομάκρυνση του σχολείου, ήταν ο στόχος της τότε δημοτικής αρχής. Ευτυχώς η σθεναρή αντίσταση εκπαιδευτικών και γονέων έβαλε φρένο στους απίθανους Κυριτσικούς σχεδιασμούς και διατήρησε το μοναδικό αυτό κτίριο σαν χώρο εκπαίδευσης δίνοντας την ευκαιρία  στη τωρινή δημοτική αρχή, μετά από επίπονες προσπάθειες, να είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα. 
Έτσι στις 4 Μαρτίου δημοπρατείται το μεγάλο έργο της ριζικής ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Κω,  του ιστορικού Ιταλικού κτιρίου που έχει φιλοξενήσει στις αίθουσές τους δεκάδες γενιές νέων μαθητών του νησιού μας.
Το σχολικό συγκρότημα  βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Κω και αποτελεί ένα από τα στολίδια της Ιταλικής Αρχιτεκτονικής που κοσμούν την πόλη και το νησί μας. 
Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 1925 και ολοκληρώθηκε το 1928 βάσει των σχεδίων των Di Fausto, C. Buscaglione και Petracco και λειτουργεί αδιάλειπτα από την αποπεράτωσή του έως σήμερα ως εκπαιδευτήριο.
Οι επεμβάσεις θα δώσουν τη δυνατότητα στο κτίριο να  συνεχίσει να λειτουργεί σαν εκπαιδευτήριο για τουλάχιστον αλλά 50 χρόνια. Στα πλαίσια αυτά θα γίνει  ριζική ανακαίνιση, αναδιαρρύθμιση και στατική ενίσχυση,  προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να λειτουργήσει  με προδιαγραφές  σύγχρονου εκπαιδευτήριου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: