Του Γιάννη Αργυρού, Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπορεί το καλοκαίρι του 2011 να κορυφώθηκε η αιχμηρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή, για τους 20 επίσημους και ανεπίσημους πρωθυπουργικούς συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου (οι οποίοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κόστισαν ένα εκατομμύριο ευρώ στο κράτος), ωστόσο το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε τον Αλέξη Τσίπρα λίγους μήνες αργότερα να ενσωματώσει σταδιακά στο επιτελείο του πολλά από τα γνωστά πρόσωπα της περίφημης αυτής ομάδας του πρώην πρωθυπουργού.
Στους στενούς συνεργάτες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήδη συγκαταλέγονται οι καθηγητές πανεπιστημίου Γιάννης Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, που άνοιξαν τον δρόμο για επαφές στην Αμερική. Επίσης, ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, λογογράφος και σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου στο υπ. Εξωτερικών, και η πρώην υπ. Ανάπτυξης και εκ των στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, Λούκα Κατσέλη, η οποία ήταν και το στέλεχος που εμπνεύστηκε τη φράση «Λεφτά υπάρχουν». Ακόμη, ο διπλωμάτης καριέρας Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος είχε πάντα σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον της οικογένειας Παπανδρέου, από την εποχή του Ανδρέα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85...-...%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B7