googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ στην «Αυγή»

του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

.............Ο Αλέξης κι η παρέα των αριστερών εκατομμυριούχων φίλων και στελεχών του, που προτείνουν αυτό τον απροσδιόριστο μαγικό τρόπο, ελέγχουν ένα μαγαζί, μια εκδοτική επιχείρηση, την «Αυγή». Ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, εδώ και καιρό θερμοκήπιο του πιο δύσοσμου μηδενισμού, της χειρότερης «πολιτικής ορθότητας», με υπερπροβολή κάθε παλαβής μειοψηφικής άποψης, εξ αποτελέσματος συχνά ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και διανθισμένη, εσχάτως, με μπόλικη νεοσταλινική επιθετικότητα, που εξακολουθεί να πατώνει σε κυκλοφορία.
Τι έκανε λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όχι ανθηρά οικονομικά της μικρής κυκλοφορίας εφημερίδας του; Όσοι δεν έχετε ακούσει τα χαμπέρια, θα υποθέσατε, πως εφαρμόζοντας την μαγική συνταγή που έχει ο Αλέξης και το επιτελείο του για την χώρα, έδωσαν αυξήσεις κι έκαναν και προσλήψεις. Σωστά; Αμ δε. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πλειοψηφία των χειμαζόμενων επιχειρήσεων: α) Έκαναν στους εργαζόμενους περικοπή μισθών 20%, 2) Επέβαλαν ατομικές συμβάσεις εργασίας και 3) Τους είχαν και τρεις μήνες απλήρωτους. Μνημόνιο ο Μουλόπουλος!
Όταν εμφανίζεις με την προπαγάνδα σου τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης, στο σύνολο τους κι αδιάκριτα, ως δήθεν αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης, τότε έρχεται η πραγματικότητα και σου κάνει καζούρα. Διότι η πραγματικότητα είναι πως η κρίση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ με το σκάσιμο της φούσκας των δανείων των ακινήτων και στη συνέχεια πέρασε ως τσουνάμι τον Ατλαντικό, χτυπώντας τις πιο αδύναμες οικονομίες. Η κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους, η έλλειψη χρήματος, η ανάγκη περιστολής δαπανών κι ελλειμμάτων κι επίτευξης πλεονάσματος κι η πτώση της κατανάλωσης, ανάγκασαν τόσο τον δημόσιο, όσο και τον ιδιωτικό τομέα να κάνουν απολύσεις και περικοπές, εσωτερική υποτίμηση. Το ίδιο έγινε και στις άλλες χώρες που χτύπησε η κρίση, τις οποίες δεν κυβερνάει ο Σαμαράς. Σίγουρα πολλά τα λάθη, οι αδικίες στα μέτρα αντιμετώπισης, όμως η βασική αιτία, η κρίση, είναι εξωγενής κι όχι εσωτερική μας υπόθεση.

Σε τηλεοπτικές συζητήσεις, όταν απηύθυνα την απλή ερώτηση στους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί δεν ξεκινάτε το μιράκολο από την επιχείρηση της «Αυγής», να σας θαυμάσω και να σας ψηφίσω κι εγώ», είδα μάτια να γυρίζουν ανάποδα, «προοδευτικές» επιληπτικές κρίσεις, με σπασμούς, αφρούς και ύβρεις. Ένας με είπε «ακροδεξιό». Αυτοί κόβουν τους μισθούς των αριστερών δημοσιογράφων τους κι έτσι εγώ είμαι …«ακροδεξιός». Πως το λέγαμε παλιά στο σινεμά, που έμπαινες στα μισά και με ένα εισιτήριο μπορούσες να μείνεις και στην δεύτερη προβολή; «Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε». Λοιπόν, μάπα το καρπούζι σας, σύντροφοι…
http://www.antinews.gr/Antitheseis/mnimonio-tou-suriza-stin-augi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: