googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Εκτροπή Αχελώου: Ψέμα πολλών δεκαετιών και δισεκατομμυρίων

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑΠΟΨΗ
Ενα μέγα πολιτικό ψέμα δεκαετιών εξελίσσεται σε τεράστιο σημερινό οικονομικό και οικολογικό έγκλημα: η εκτροπή του Αχελώου.

Με την πλέον κατηγορηματική από τις αμέτρητες μέχρι σήμερα ακυρωτικές για το έργο αποφάσεις του, το ΣτΕ πρόσφατα κατακεραύνωσε συνολικά το παράλογο και πομπώδες αυτό έργο σε όλες του τις φάσεις: από το 1992 μέχρι σήμερα.

Κανένας απολογισμός

Αυτό το καταφανώς παράνομο πλέον έργο έχει ήδη κοστίσει στην ελληνική οικονομία, στις δικές μας τσέπες δηλαδή, περισσότερα από 345 εκατομμύρια ευρώ (από το 1994, γιατί κανένας δεν υπολόγιζε το κόστος των μελετών στη δεκαετία του ’80). Το πραγματικό όμως κόστος μάλλον βρίσκεται σε άλλα υψίπεδα, καθώς από συζήτηση που έγινε στη Βουλή το 1996, το όλον εκτιμήθηκε σε 1-1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές (δηλαδή περίπου 2,9-4,4 δισεκατομμύρια ευρώ). Επίσημος προϋπολογισμός και απολογισμός προς τους ιθαγενείς αυτής της χώρας δεν έγινε ποτέ, ίσως επειδή πάντα οι μακέτες και οι υποσχέσεις έργων ήταν πιο εντυπωσιακές από τη δαπανηρή και καταστροφική πραγματικότητά τους.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/753968/article/epikairothta/perivallon/ektroph-axelwoy-yema-pollwn-dekaetiwn-kai-disekatommyriwn

Δεν υπάρχουν σχόλια: