googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Οι όροι ανάπλασης του άξονα Πανεπιστημίου-Πατησίων. Το έργο, προϋπολογισμού 78,5 εκατ. ευρώ, θα αποτελέσει καταλύτη της συνολικής ανασυγκρότησης του κέντρου της πρωτεύουσας και της ανάδειξης του μητροπολιτικού της χαρακτήρα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου, την επέκταση του Τραμ και τις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας, έργου συνολικού προϋπολογισμού ύψους 78.500.000 ευρώ.
Το έργο θα αποτελέσει καταλύτη της συνολικής ανασυγκρότησης του κέντρου της πρωτεύουσας και της ανάδειξης του μητροπολιτικού της χαρακτήρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.
Στόχος του έργου είναι η αρχιτεκτονική και λειτουργική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η διατήρηση και ανάδειξη της Ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς, η ανάπτυξη του κέντρου της πόλης με την τόνωση ποικίλων χρήσεων γης, όπως κατοικία, εμπόριο, διοίκηση, υπηρεσίες, πολιτισμός και αναψυχή με την δημιουργία πολιτισμικών, κοινωνικών και εμπορικών εστιών ενδιαφέροντος, η αναβάθμιση των περιβαλλοντικών συνθηκών για τους πολίτες που ζουν και κινούνται στο κέντρο της πόλης, η αποτελεσματική διαχείριση των πόρων με την προσθήκη μέσων συλλογικής μεταφοράς και νέων κυκλοφορικών ρυθμίσεων για περιορισμό των ρύπων, καθώς και η βελτίωση του μικροκλίματος με φυτεύσεις και άλλες τεχνικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο.
Το προς υλοποίηση Έργο αποτελείται από ένα σύνολο έργων τα οποία χωρίζονται, σύμφωνα με το θεματικό τους αντικείμενο, σε δυο διακριτές ενότητες, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν αντίστοιχα, από το ΥΠΕΚΑ με 37.974.000 ευρώ (μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη - ΕΠΠΕΡΑΑ) και την Περιφέρεια Αττικής με 40.526.00 ευρώ. (μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος - ΠΕΠ Αττικής).
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1183332/perivallontikoi-oroi-gia-axona.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: