googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αγγίζουν τον Γιωργάκη; Κολοσσιαία απάτη 9 εκατ. ευρώ από ΜΚΟ, προφυλακιστέος ο πρόεδρος της Οργάνωσης

Ζημία περίπου εννέα εκατομμυρίων ευρώ προκάλεσε στο ελληνικό δημόσιο η υπόθεση απάτης από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ), όπως προέκυψε από πολύμηνες έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας.
Η συγκεκριμένη Οργάνωση δραστηριοποιείτο σε αποναρκοθετήσεις εκτός Ελλάδος και στην υπόθεση απάτης εμπλέκονται μεταξύ άλλων και κρατικοί λειτουργοί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των οκτώ εμπλεκομένων, εκ των οποίων ο ιθύνων νους και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο έχει ήδη προφυλακιστεί.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποίησαν ως «όχημα» για την κακουργηματική απάτη την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.), η οποία χρηματοδοτήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2004, από το Ελληνικό Δημόσιο, για την πραγματοποίηση προγραμμάτων αποναρκοθέτησης σε τρίτες χώρες.
Για την υπόθεση ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου της Μ.Κ.Ο., της συζύγου του, τέως δημοσίου υπαλλήλου, τριών εν ενεργεία διπλωματικών υπαλλήλων και τριών συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, που την επίμαχη χρονική περίοδο υπηρετούσαν στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.), στην υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου και Ελεγκτικού Συνεδρίου στο υπουργείο Εξωτερικών.
http://www.kathimerini.gr/754216/article/epikairothta/ellada/kolossiaia-apath-9-ekat-eyrw-apo-mko-profylakisteos-o-proedros-ths-organwshs

Δεν υπάρχουν σχόλια: