googleb1fd7cd7ef71feda.html

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το πραξικόπημα της μπαρούφας

image
«Η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών» δήλωσε στις 22 Απριλίου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε μήνυμα που έστειλε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα που διοργανώθηκε στη Μελβούρνη.

Την ίδια μέρα ο ίδιος υπουργός
 είχε δηλώσει ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές». Πώς ενώ έχουμε πραξικόπημα ταυτοχρόνως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους πραξικοπηματίες; Είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε, όπως και πολλά ακόμη σημεία από τη σκέψη του υπουργού Οικονομικών.
Μια μέρα πριν, ανήμερα την επέτειο πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μίλησε σε δύο από τα μεγαλύτερα ενημερωτικά site στην Ισπανία, το Eldiario.es και το Publico.es. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε τον παρακάτω διάλογο...
«-Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα; 

-Αμέσως μετά τις εκλογές και τη νίκη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκίνησε μια επιχείρηση στραγγαλισμού της ελληνικής οικονομίας και η ΕΚΤ μας έκοψε κάθε οδό χρηματοδότησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σήμερα την ίδια κατάσταση με τη Χιλή του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκετία του ’70. Ο Ρίτσαρντ Νίξον έδωσε τότε εντολή στη CIA να τσακίσει την οικονομία και ένα από τα πρώτα μέτρα που επιβλήθησαν, ήταν η διακοπή χρηματοδότησης των χιλιανών τραπεζών από τις ΗΠΑ. 

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%86%CE%B1%CF%82

Δεν υπάρχουν σχόλια: