googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη Πηγή: Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη

Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη


-A+A
Σαν μια παλίρροια κι άλλοτε σαν κύμα που κορυφώθηκε στην Ευρώπη, τα λαϊκιστικά κόμματα βρίσκονται σε φάση οπισθοχώρησης και αφήνουν πίσω τους μια πικρή κληρονομιά. 
Αυτή είναι η ανάλυση του κάνει ο δημοσιογράφος των Financial Times, Τόνι Μπάρμπερ. Σημειώνει πως αυτή η φάση ύφεσης δεν απαντάται παντού και όχι πάντα για εντελώς παρήγορους λόγους. Ωστόσο, αυτό που πίστευαν πολλοί πριν από ένα χρόνο, ότι δηλαδή το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης θα αναποδογυριστεί, αυτή τη στιγμή τίθεται εν αμφιβόλω. Και τούτο διότι μπορεί οι «αντάρτες» να είχαν καλές επιδόσεις, αλλά όχι και εξαιρετικά καλές στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.
Παρεμπιπτόντως, στην Ελλάδα τα κεντροδεξιά και τα κεντροαριστερά κόμματα εμφανίζουν ανθεκτικότητα έναντι των «εικονοκλαστών» αντιπάλων τους. Ή, αντιστρέφοντας τους στίχους του Γέιτς, «τα πράγματα δεν καταρρέουν, το κέντρο μπορεί να κρατήσει».


Διαβάστε περισσότερα: Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τέλος του λαϊκισμού στην Ευρώπη | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/203886/financial-times-o-syriza-kai-telos-toy-laikismoy-stin-eyropi#ixzz3YgyRosSX

Δεν υπάρχουν σχόλια: