googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πόλεμο για λογαριασμό του

image
Η κατάσταση της χώρας τα τελευταία πέντε χρόνια (και κυρίως αφότου ανέλαβε την εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) θυμίζει όλο και περισσότερο εμπόλεμη κατάσταση. Βασικό χαρακτηριστικό τέτοιων περιστάσεων είναι πως τα κράτη χρησιμοποιούν όλους τους πόρους που διαθέτει η χώρα για να τους χρησιμοποιήσουν στον πόλεμο, αμυντικό ή επιθετικό: κηρύσσουν γενική επιστράτευση, οι βιομηχανίες υποχρεώνονται να παράγουν όπλα και πολεμοφόδια αντί για μηχανές και καταναλωτικά αγαθά. Γίνεται αναγκαστικός δανεισμός μέσω ομολόγων ή έκτακτων φορολογιών και ό,τι μείνει στα νοικοκυριά μαζεύεται μέσω «εράνων». Η αγροτική παραγωγή και τα τρόφιμα κατευθύνονται προς τους στρατιώτες στο μέτωπο, οι μεταφορές επιτάσσονται για τις ανάγκες του στρατού, τα νοσοκομεία λειτουργούν για τους τραυματίες και δεν δέχονται άλλους ασθενείς, ξενοδοχεία γίνονται νοσοκομεία κ.λπ. κ.λπ. Σημαντικό στοιχείο της εμπόλεμης κατάστασης είναι και η δημιουργία υπηρεσιών προπαγάνδας που ενισχύουν το ηθικό του λαού και αποδυναμώνουν το ηθικό του αντιπάλου. 

Συνολικά, στην εμπόλεμη κατάσταση τα συμφέροντα της κοινωνίας των πολιτών μπαίνουν στην άκρη και ενδιαφέρει μόνο το συμφέρον του κράτους που έχει μετατραπεί σε πολεμική μηχανή – το συμφέρον του κράτους, όπως το εννοούν φυσικά οι κυβερνώντες στην εμπόλεμη χώρα. Και όποιος έχει αντίθετη αντίληψη κατηγορείται ως προδότης, σύμμαχος του εχθρού. Προδότες επίσης θεωρούνται και όσοι προσπαθούν να διαφυλάξουν τον πλούτο τους ή τις αποταμιεύσεις τους από τις ανάγκες του πολέμου – ενώ όσοι ευνοούνται από αυτή την τροπή της οικονομίας σε πολεμική, θεωρούνται κατεξοχήν πατριώτες.
Η αποστράγγιση των πόρων της εθνικής οικονομίας για χάρη του κράτους συνέβαινε και τα προηγούμενα πέντε χρόνια, αυτή μας οδήγησε σε ανεργία 25% και άλλη τόση ύφεση – συν το γεγονός ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Έλληνίδες είχαν βρει την «έξυπνη λύση» στο πρόβλημα πριν τον κ. Βαρουφάκη και έσπευσαν προδοτικά να διασφαλίσουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό πολύ πριν οι άλλοι σκεφθούν την αφελή των ψυγείων και των στρωμάτων.
Η αλήθεια είναι πως λίγα είχαν μείνει να στραγγίσουν οι νυν συγκυβερνώντες για τον δικό τους πόλεμο. Γιατί πρόκειται για διαφορετικό πόλεμο από αυτόν που ζήσαμε ως τις 25 Ιανουαρίου και το «πρώτη φορά Αριστερά», όπως θα δούμε παρακάτω.

Αυτή την εποχή, αν εξαιρέσουμε την επιστράτευση
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85

Δεν υπάρχουν σχόλια: