googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Έξαλλοι και οι Βρετανοί για τον Σάββα Ξηρό - Σκληρή ανακοίνωση του Foreign office

Αποτέλεσμα εικόνας για Σάββας Ξηρός

Μία ημέρα μετά την σκληρή απόφαση του State Department των Ηνωμένων Πολιτειών να εντάξει τους τρομοκράτες Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη στη λίστα της διεθνής τρομοκρατίας, ήρθε και η σκληρή ανακοίνωση από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Αμερικανοί και Βρετανοί φαίνεται πως στήνουν κοινό μέτωπο κατά της Αθήνας για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει τη δυνατότητα να αποφυλακιστούν τρομοκράτες, όπως ο Σάββας Ξηρός λόγω υψηλού ποσοστού αναπηρίας.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών με μία ανακοίνωση καταφέρεται έντονα κατά του νέου νόμου που δίνει τη δυνατότητα σε φυλακισμένους με αναπηρία 80% να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής τους κατ΄ οίκον με «βραχιολάκι».

Η ανακοίνωση του Foreign office έχει ως εξής:

«Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ακράδαντα ότι οι τρομοκράτες που έχουν διαπράξει αυτά τα σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκτίουν όλη την ποινή τους όπως αυτή έχει οριστεί από τα Ελληνικά δικαστήρια.

Η πρόωρη απελευθέρωσή τους στέλνει ένα απαράδεκτο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους υποστηρικτές τους και αποτυγχάνει να δείξει τον σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων». 
http://www.newsit.gr/politikh/eksalloi-bretanoi-sabba-ksiro-skliri-anakoinosi/392068

Δεν υπάρχουν σχόλια: