googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Πρωτοφανής ενέργεια! Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “άρπαξαν” τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ. Σάλος από την αθλιότητα της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου να αρπάξει ότι ρευστό υπάρχει στην αγορά!

APOTHEMATIKA
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων όλων των φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ωστόσο, εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή τα διαθέσιμα που επαρκούν για 15 ημέρες. Επίσης, εθελοντική είναι η μεταφορά των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων.
Στόχος είναι τα χρήματα να διατεθούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του δημοσίου για την πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και για την ικανοποίηση των δόσεων προς τους δανειστές.
Θύελλα αντιδράσεων από κόμματα, δημάρχους και περιφερειάρχες:
Ο περιφερειάρχη Στερέας Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναφέρει ότι «με τη σημερινή της απόφαση και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η κυβέρνηση υποχρεώνει τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, σταματώντας ουσιαστικά όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και καταδικάζοντας την Αυτοδιοίκηση σε παύση πληρωμών».
«Εν μία νυκτί, η κυβέρνηση ακυρώνει τη λαϊκή εντολή της Αυτοδιοίκησης και ισοπεδώνει την αυτονομία και την ανεξαρτησία του θεσμού, παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα της Ελλάδας» σημειώνει.
Ο κ. Καμίνης (Δήμαρχος Αθήνας), υπογραμμίζει ότι "τέτοιου είδους αιφνιδιαστικές ενέργειες δημιουργούν εικόνα θεσμικής διάλυσης και στην ουσία αναστέλλουν τη λειτουργία των δήμων".
Ο Κώστας Καραγκούνης (ΝΔ) δήλωσε: «Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»
http://lykavitos.gr/archives/188028
http://lykavitos.gr/archives/188011
http://lykavitos.gr/archives/188051



Δεν υπάρχουν σχόλια: