googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

#Πρώτη_ φορά_ αριστερά ΠΝΠ

imageΗσυγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή τη φορά με τη συγκεκριμένη κίνηση υποχρεώνει τους φορείς γενικής κυβέρνησης να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στον Κοινό Λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδoς.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους φορείς εξαιρούνται τα ταμειακά διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο στόχος της κυβέρνησης ήταν μέσω αυτής της οδού να εξασφαλιστούν 1,6 δις ευρώ μέσω των οποίων θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Μέχρις εδώ καλά. Ωστόσο αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι όλα όσα έλεγαν τα προηγούμενα δύομισι χρόνια στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τι έλεγαν οι σημερινοί συγκυβερνώντες από το 2012 μέχρι το 2015: Κάθε φορά που η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έφερνε κάποια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η τότε αντιπολίτευση εξαπέλυε μύδρους και έκανε λόγο για χούντα, αντισυνταγματική εκτροπή, πράξεις που καταλύουν το δημοκρατικό πολίτευμα.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου –τότε υποψήφιοι βουλευτές– αλλά και αμέσως μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –νυν υπουργοί και βουλευτές– διατυμπάνιζαν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να κυβερνήσουν με τις αντισυνταγματικές ΠΝΠ.
Διαβάστε περισσότερα:  http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CF%80%CE%BD%CF%80

Δεν υπάρχουν σχόλια: