googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΙΛΙΝΤΕΝ"!


Ioannis Bougas
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Κ.Κ. Εσωτερικού +) έμμεσα αλλά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, δεχόμενη να συζητά αυτό το όνομα, αναγνωρίζει στους Σκοπιανούς δικαιώματα στην Ελληνική Μακεδονία, στα εδάφη της και την Ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων!
Λίγα ιστορικά για τη εξέγερση του Ιλιντεν της 20ης Ιουλίου του 1903.
Έγινε από Βουλγάρους, οι οποίοι από το 1870 που ιδρύθηκε η αυτόνομη Ορθόδοξη Βουλγαρική Εκκλησία (η Βουλγαρική Εξαρχία), είχαν εγείρει απαιτήσεις σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, πάντα με την ισχυρή στήριξη της Ρωσίας.
Ενώ επίσημα η εξέγερση στρεφόταν εναντίον των Τούρκων, ο πραγματικός στόχος τους ήταν οι Έλληνες και οι Πατριαρχικοί γενικά (όσοι είχαν παραμείνει πιστοί στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και δεν ακολουθούσαν την εκκλησία της Βουλγαρικής Εχαρχίας). Κέντρο της εξέγερσης ήταν το Κρούσοβο που στην πλειοψηφία του κατοικείτο από Ελληνες και ελληνόφωνους Βλάχους.
Οι επαναστάτες ανακήρυξαν τη «Δημοκρατία του Κρουσόβου», έστησαν στρατοδικείο και δίκασαν Έλληνες, ελληνόφωνους Βλάχους και μερικούς Τούρκους.
Η αντίδραση της Τουρκίας ήταν βίαιη και στράφηκε ενατίον όλων των κατοίκων, με αποτέλεσμα να πληγούν πάλι και οι Έλληνες. Η εξέγερση κατεστάλει εντός του Αυγούστου. Τουλάχιστον 2.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους μαζί με 750 αντάρτες, κάηκαν 10.000 σπίτια και 340 καταστήματα σε 22 χωριά της Μακεδονίας, και πολλές χιλιάδες πρόσφυγες κινήθηκαν προς τις πόλεις της Μακεδονίας και προς τη Βουλγαρία.
Η εξέγερση θεωρείται ότι «γέννησε» το έθνος των «Σλαβομακεδόνων» (τους σημερινούς «Μακεδόνες») ως χωριστή εθνική οντότητα από τους Βουλγάρους. Εορτάζεται στην πΓΔΜ στις 2 Αυγούστου - λόγω της αλλαγής του ημερολογίου- ως εθνική τους εορτή, αλλά τιμάται και στη Βουλγαρία ως εξέγεσρη των Βουλγάρων εναντίον των Τούρκων.
Θα κάνει άραγε η Ελληνική κυβέρνηση τέτοιο έγκλημα, να συμφωνήσει σε παρόμοιο όνομα που τιμά τα επεκτατικά σχέδια των Σκοπιανών πάνω στην Μακεδονία;
Θα παραδεχθεί η Ελληνική κυβέρνηση ότι οι Σλάβοι μετετράπησαν σε Μακεδόνες επειδή ζούν στις παροιφές της Μακεδονίας και θα τοιυς παραχωρήσει διακαιώματα στην Ιστορία των Ελλήνων Μακεδόνων;
Θα υιοθετήσει δηλαδή η Ελλάδα την παλιά προδοτική θέση του ΚΚΕ ότι υπάρχει Μακεδονικό έθνος;
(Οι φωτογραφίες δείχνουν αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ, που φαίνεται ότι ανασταίνονται πάλι από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κ.Κ. Εσωτερικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: