googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Τι δείχνουν οι έρευνες της Public Issue και της Pulse

Ξεκάθαρο προβάδισμα που στήνει σκηνικό αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία δίνουν οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη.
diagramma123
Οι αναλυτές της Public Issue παρατηρούν, μάλιστα, για το προβάδισμα των 19 μονάδων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν έχει καταγραφεί ιστορικά, μόνο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολιτευτικής περιόδου (1974)».
Σημαντική διαφορά 10,5 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ, που διεξήχθη κατά το διάστημα 13-15 Μαΐου.
H ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος και οι επιπτώσεις του στο ιδεολογικό πεδίο, άσκησαν κατά τα φαινόμενα αρνητική επίδραση στην εκλογική απήχηση του κυβερνώντος κόμματος, σημειώνουν οι ιθύνοντες της Public Issue. Οι εξελίξεις αυτές, προσθέτουν, αναίρεσαν το συγκυριακό, όπως αποδείχθηκε, όφελος που άσκησε τον Δεκέμβριο στην επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ η διανομή κοινωνικού μερίσματος, αλλά και κυριάρχησαν επί της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την πάταξη της διαφθοράς (υπόθεση Novartis).
Συγκεκριμένα σε σύγκριση με τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, η εκλογική επιρροή της ΝΔ σημειώνει άνοδο δύο μονάδων, και φθάνει στο 39%. Αντιθέτως, η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά μιάμιση μονάδα και υπολογίζεται στο 20%.
Διαβάστε περισσότερα: 
https://www.protothema.gr/politics/article/788587/dimoskopiseis-dipsifio-provadisma-tis-nd-enadi-tou-suriza-pio-koda-i-autodunamia/

Δεν υπάρχουν σχόλια: