googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Το κόκκινο κρασί ως συνταγή νεότητας

Αποτέλεσμα εικόνας
Οι έγχρωμοι φλοιοί των σταφυλιών και οι σπόροι τους παραμένουν στο μείγμα με αποτέλεσμα οι αντιοξειδωτικές ουσίες των σταφυλιών να απελευθερώνονται στο κρασί. Επιπρόσθετα το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ουσίες που περιέχονται και στο τσάι, και είναι γνωστές για τις προστατευτικές του ήπατος ιδιότητές τους, για την συμβολή τους στην απόφραξη των αρτηριών, στην αντιπηκτική δράση τους η οποία αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων, ενώ χαλαρώνουν και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, καταπολεμούν τις φλεγμονές, και εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, βακτηρίων και ιών. Όλα τα είδη κόκκινου κρασιού περιέχουν αντιοξειδωτικές κατεχίνες, παρότι ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιέχουν ελαφρώς περισσότερες ή λιγότερες.
Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν ένα γεύμα συνδυάζεται με λίγο κόκκινο κρασί, αυτό φαίνεται να αντισταθμίζει τη βλάβη που προκαλείται στις αρτηρίες από τις λιπαρές τροφές, λόγω της μεγάλης ποσότητας αντιοξειδωτικών ουσιών που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος.
Διαβάστε περισσότερα: 
http://www.itrofi.gr/ygeia/antigiransi/article/719/kokkino-krasi-os-syntagi-neotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια: