googleb1fd7cd7ef71feda.html

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ελληνικό «όχι» στο CERN - Αφήσαμε σε άλλους τεχνογνωσία για τους καρκινοπαθείς

2010040900388-preview-thumb-large
Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, ακόμη και Μαυροβούνιο διεκδικούν την εγκατάσταση στο έδαφός τους, της Μονάδας Ακτινοβολίας Καρκινικών Όγκων, που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του CERN και την οποία η Ελλάδα, όπως δήλωσε στο kathimerini.gr, ο καθηγητής Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΜΠ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του CERN, Ευάγγελος Γαζής, αρνήθηκε να διεκδικήσει, αρκούμενη, κατά δήλωση του εκπροσώπου της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε ρόλο παρατηρητή.
Κι αυτό, όταν η συγκεκριμένη τεχνογνωσία παραχωρείται, στην χώρα που θα αναλάβει την επένδυση, κατ΄ αποκλειστικότητα της χρήσης και εφαρμογής της, για το σύνολο των κρατών της Βαλκανικής, της Βόρειας Αφρικής, πιθανότατα και της Τουρκίας. Σε ότι αφορά τώρα το κόστος της επένδυσης, δεν υπερβαίνει τα εκατό (100) εκατομμύρια ευρώ και η απόσβεσή της, σύμφωνα με το σχέδιο επιχειρηματικότητας που έχουν εκπονήσει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, το ΕΜΠ και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δεν ξεπερνά τα 5 έως 6 χρόνια.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/964064/article/epikairothta/kosmos/ellhniko-oxi-sto-cern---afhsame-se-alloys-texnognwsia-gia-toys-karkinopa8eis

Δεν υπάρχουν σχόλια: