googleb1fd7cd7ef71feda.html

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Με τη συναίνεση Τσίπρα-Καμμένου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Με τη συναίνεση Τσίπρα-Καμμένου ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Του Νίκου Μελέτη
Με την συναίνεση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών Π. Καμμένου και Ν. Κοτζιά δίνεται το μεσημέρι από το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, το πράσινο φως στην πρόσκληση του Γ.Γ. της Συμμαχίας προς την πΓΔΜ για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η πρόσκληση θα επιδοθεί από τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ το απόγευμα της Πέμπτης σε μια μάλλον υποβαθμισμένη σχεδόν «οικογενειακή» τελετή καθώς θα συμμετέχουν οι νατοϊκοί αξιωματούχοι και η πολυμελής αντιπροσωπεία από την πΓΔΜ με επικεφαλής τον Ζ. Ζάεφ, όταν ουσιαστικά οι εργασίες της Συνόδου θα έχουν ολοκληρωθεί και περισσότεροι ηγέτες θα έχουν ήδη αναχωρήσει από την βελγική πρωτεύουσα.
Ο πρωθυπουργός θα έχει την κρίσιμη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις συνάντηση με τον Τ.Ερντογάν, ο κ. Κοτζιάς θα έχει αναχωρήσει για την Βολιβία, για την Διάσκεψη των Αρχαίων Πολιτισμών και ο Π. Καμμένος θα κατευθύνεται στο Παρίσι για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου.
Μετά από δέκα χρόνια και τρεις μήνες, πρακτικά εγκαταλείπεται το Βουκουρέστι, καθώς η ενταξιακή διαδικασία της χώρας προς το ΝΑΤΟ ξεπαγώνει αν και η Συμφωνία που έχει υπογραφεί δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ. Για τον λόγο αυτό εξάλλου και όλες οι διαδικασίες μέχρι την στιγμή που θα επικυρωθούν τα Πρωτόκολλα Ένταξης οι συνομιλίες θα διεξάγονται ,με βάση το προσωρινό όνομα.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/212250/amyna--diplomatia/2018/me-ti-sunainesi-tsipra-kammenou-anoigei-o-dromos-gia-tin-entaxi-tis-pgdm-sto-nato.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: