googleb1fd7cd7ef71feda.html

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Άδειασαν τον Τσίπρα μπροστά του οι επιχειρηματίες

Αποτέλεσμα εικόνας για Μακεδονία για τις εμπορικές επωνυμίες
Μια καθοριστική στιγμή στη θέση των Ελλήνων παραγωγών και εμπόρων παίχτηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά έμεινε στα αζήτητα από τα δελτία ειδήσεων και τις εφημερίδες. Ήταν η στιγμή, που οι επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας άδειασαν και διέψευσαν τον πρωθυπουργό απαντώντας του δια ζώσης στις επιπολαιότητές του για τα ελληνικά προϊόντα με ονομασία Μακεδονία. Τα οποία άφησε στα χέρια του … ΟΗΕ! Και στα διχαστικά περί ΣΕΒ.
Στο βήμα της πανηγυρικής ομιλίας του προχτές στη Θεσσαλονίκη ο κ Τσίπρας περηφανεύτηκε στους βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες ότι η συμφωνία των Πρεσπών εξασφαλίζει «για πρώτη φορά και με τον καλύτερο τρόπο» τα συμφέροντα των ελληνικών προϊόντων «που φέρουν στον τίτλο τους τη λέξη Μακεδονία ή παράγωγά της».
Και πρόσθεσε, ο αδαής, ότι πριν τη συμφωνία, αυτή την ονομασία διεθνώς τη μονοπωλούσε η ΠΓΔΜ! Υποστήριξε μάλιστα ότι αυτός ο … κίνδυνος απετράπη γιατί στη συμφωνία προβλέπεται η δημιουργία επιτροπής του … ΟΗΕ (!), που θα λύσει οριστικά τα ζητήματα αυτά!
Φυσικά, οι βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες του απάντησαν από το ίδιο βήμα αμέσως ότι ο όρος Μακεδονία για τις εμπορικές επωνυμίες «ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα». Και τον κάλεσαν μ αυτό το δεδομένο να υλοποιήσει τη συμφωνία, «για την ομαλοποίηση των εμπορικών σχέσεων και την προστασία των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα».
Δηλαδή, του είπαν με δυό λόγια ότι η συμφωνία του είναι βλαβερή για την ονομασία στα ελληνικά προϊόντα και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν από το δικαίωμά τους να χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία και μακεδονικός σ’ αυτά, όπως έκαναν μέχρι σήμερα.
Γιατί προφανώς αυτοί ξέρουν καλύτερα από τους Καρανίκες και τους Κοτζιάδες ότι μέχρι τώρα είχαν επιχειρηματικό πλεονέκτημα στη διεθνή αγορά, το οποίο χάνουν.
Και ξέρουν καλύτερα ότι τα ελληνικά προϊόντα με ονομασία Μακεδονία είναι πολλαπλάσια των σκοπιανών και ευρύτερα γνωστά στις διεθνείς αγορές. Ξεκινώντας από τα γαλακτοκομικά, τα κρασιά, τα καλλωπιστικά, τα φρούτα και λαχανικά, τα βιομηχανικά, τα χημικά, τα κάθε είδους τρόφιμα, τα βότανα, τα μέλια και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/212254/apopsi/stili-alatos/adeiasan-ton-tsipra-mprosta-tou-oi-epicheirimaties.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: