googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Επιβεβαιώνεται η συμπαντική ισχύς της θεωρίας του Αϊνστάιν σε συνθήκες ακραίας βαρύτητας στο Διάστημα

1--32
Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων απέδειξε για ακόμη μία φορά -με ένα τεστ σε ένα τριπλό σύστημα άστρων- ότι η Γενική Θεωρία Σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν ισχύει στο διάστημα, όπως και στη Γη.
Σύμφωνα με τη θεωρία της συμπαντικής βαρύτητας, σε ένα δεδομένο βαρυτικό πεδίο όλα τα αντικείμενα, μικρά και μεγάλα, ελαφριά και βαριά, πέφτουν με την ίδια επιτάχυνση ανεξάρτητα από τη μάζα ή από τη σύνθεσή τους, είτε πρόκειται για φτερά, είτε για σφυριά, ή για άστρα ή μαύρες τρύπες.
Έτσι, σύμφωνα και με τον Γαλιλαίο, μία μικρή και μία μεγάλη μπάλα κανονιού που θα πέσουν από τον πύργο της Πίζας, θα φθάσουν στο έδαφος ταυτόχρονα, αρκεί να μην υπάρχει αέρας.
Κάτι που όντως έδειξε το 1971 στη Σελήνη ο αστροναύτης Ντέηβιντ Σκοτ της αποστολής «Απόλλων 15», χρησιμοποιώντας ένα σφυρί κι ένα φτερό που άφησε να πέσουν και αυτά έφθασαν ταυτόχρονα στη σεληνιακή επιφάνεια.
Κατά καιρούς, όμως, έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες αν η θεωρία ισχύει επίσης σε συνθήκες ακραίας βαρύτητας στο διάστημα.
Διαβάστε περισσότερα:
http://www.kathimerini.gr/973171/gallery/epikairothta/episthmh/epivevaiwnetai-h-sympantikh-isxys-ths-8ewrias-toy-ainstain-se-syn8hkes-akraias-varythtas-sto-diasthma

Δεν υπάρχουν σχόλια: