googleb1fd7cd7ef71feda.html

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ από τις μυστικές διαπραγματεύσεις για την ΑΟΖ με Αλβανία!!!

othwnoi3
Ioannis Bougas
Οι μυστικές διαπραγματεύσεις της Ελληνικής κυβέρνησης με την Αλβανία και τα αλόγιστα σχόλια για αναπροσαρμογή συνόρων πρέπει να προκαλέσουν αφύπνιση στους Έλληνες πατριώτες.
Εκεί που ίσως εστιάζεται ο κίνδυνος μειοδοσίας είναι όχι στην Βόρειο Ήπειρο αλλά στα ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ νησιά της Ελλάδος που βρίσκονται σε απόσταση 10 περίπου χιλιομέτρων βορείως της Κέρκυρας. Αποτελούνται από τρία νησιά που κατοικούνται, τους Οθωνούς, την Ερεικούσα και το Μαθράκι, και 9 βραχονησίδες: το Διάκοπο, το Διάπλο, το Καράβι, το Καστρινό, τη Λειψώ, το Όστρακο, την Πλάκα (ή Άγκυρα), την Πλατειά και την Τραχειά.
Είθε κανένα από αυτά να μην έχει την τύχη της νήσου Σάσωνα, βορειότερα ακόμη, στον κόλπο της Αυλώνας, που ενώ παραχωρήθηκε από την Αγγλία στην Ελλάδα το 1864 μαζί με τις υπόλοιπες Ιονίους Νήσους, από αδιαφορία δεν προσαρτήθηκε τότε στο Ελληνικό κράτος, ούτε κατελήφθη αργότερα , και σήμερα αποτελεί στρατηγικό σημείο της Αλβανίας και σημαντικό όπλο στις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ελάδα.
Περισσότερα για τα ωραία και στρατηγικά νησιά μας εδώ:
http://www.mixanitouxronou.gr/erikousa-othoni-mathraki-ke-alli-mistiki-paradisi-tou-ioniou-eki-pou-i-kalipso-pagidefse-ton-odissea-fotografies-ke-vinteo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: