googleb1fd7cd7ef71feda.html

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Σκάστε και φύγετε

matitrgd000
Μέσα στο θρήνο και τη μακάβρια οσμή της καμένης σάρκας η κυβέρνηση προσπαθεί με πρωτοφανή θρασύτητα, αναισθησία και απανθρωπιά να βγάλει από πάνω της κάθε ευθύνη για το έγκλημά της στην Αν Αττική. Σύσσωμη ψελλίζει ότι έφταιγε η φωτιά κι ο αέρας, που κάηκαν 80τόσοι άνθρωποι. Και ο συγκυβερνήτης της δείχνει τους κατοίκους για φταίχτες. Τα απλά γεγονότα ξεβρακώνουν και τους μεν και τον δε.
Πέντε κακόμοιρα ανθρωπάκια χτες το βράδυ έδιναν συνέντευξη Τύπου για να δηλώσουν και οι πέντε ότι δεν αισθάνονται καμιά ευθύνη για την τραγωδία, ενώ αντίθετα και οι πέντε δήλωσαν ξεδιάντροπα περήφανοι. Ο ένας για την κυβέρνηση που εκπροσωπούσε, ο άλλος για τις κινήσεις του σαν υπουργός, ο τρίτος σαν προϊστάμενος της παραζαλισμένης, ασυντόνιστης και χαμένης αστυνομίας και οι άλλοι δύο σαν προϊστάμενοι των πυροσβεστών.
Αλλά κανένα από αυτά τα ανθρωπάκια δεν ήταν σπίτι του από συντριβή, που υπό τη διοίκησή του κάηκαν και πνίγηκαν πάνω από 80 άνθρωποι. Αντίθετα, και γι αυτό χαρακτηρίζονται ανθρωπάκια, δήλωναν ομόφωνα ότι αυτοί έκαναν τα πάντα όπως έπρεπε! Οι άνθρωποι κάηκαν ουρλιάζοντας από δική τους υπαιτιότητα! Και οι περιουσίες χάθηκαν «γιατί τα πράγματα ήταν ακραία δύσκολα»!
Όλα αυτά τα ανθρωπάκια που στελεχώνουν την κυβέρνηση και τις υπηρεσίες της, σε κάθε δυσκολία που ξεπερνάει τους 20 βαθμούς θερμοκρασία, το ψιλόβροχο, τα 4 Ρίχτερ και μια φωτίτσα βρίσκονται μπροστά σε … ακραία φαινόμενα. Όπως ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του «πιέζεται» περισσότερο από όσο αντέχει κάθε φορά που απαιτείται να διαπραγματευτεί ή να χειριστεί ένα σοβαρότερο από τη ρουτίνα θέμα. Ξεπουλώντας όσα του ζητούνται.
Άνθρωποι μικροί, λίγοι, ανίκανοι ακόμα και να αισθανθούν την έννοια της ευθύνης και να πάνε σπίτια τους. Με κορυφαίο τον κ Τόσκα, που δήλωσε ότι έδωσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά εκείνος δεν την έκανε δεκτή. Ας επέμενε κι ας έφευγε, αν την εννοούσε!
Άνθρωποι μικροί, που δεν έχουν κάνει ποτέ ασκήσεις προσομοίωσης αντιμετώπισης πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών με τις μονάδες τους και τους κατοίκους της χώρας. Και που δεν υπάρχουν καν σοβαρά τέτοια σχέδια στις υπηρεσίες τους. Και είναι και υπερήφανοι! Οι τριτοκοσμικοί.
Τέλος, γι αυτή τη θλιβερή χτεσινή εμφάνιση υπεύθυνων υποτίθεται παραγόντων, θέλω να επισημάνω τα ξεδιάντροπα ψέματα του υπουργού Προστασίας ότι έδωσε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων και του Λούρειου Ιδρύματος και ότι η εικόνα που εμφάνισε τη μοιραία νύχτα στον πρωθυπουργό ήταν η πραγματική. Τίποτε από τα δύο δεν είναι αλήθεια.
Διαβάστε περισσότερα:
https://www.liberal.gr/arthro/214260/apopsi/stili-alatos/skaste-kai-fugete.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: